Súlyos bírságot fizet, aki csónakkal érkezik a tiltott, rózsaszín homokos olasz partra

Egy hónapja gyűjtöttük össze cikkünkben Európa legszebb, rózsaszín homokos partjait. Közöttük szerepelt a Spiaggia Rosa, az olaszországi Budelli szigetén. Ez Európa legkevésbé megközelíthető rózsaszín strandja, ugyanis 1994 óta nem látogatható, mert a fürdőzők folyamatosan lopkodták a homokot. Mivel a hatóságok szerették volna megőrízni a Szardínia északi partjainál húzódó strand szépségét, megtiltották a belépést. 

Valóban itt található Európa egyik legszebb, de mindenképpen legkülönlegesebb homokos tengerpartjaForrás: silentstock639/Shutterstock

Az arra csónakázóknak vagy hajókiránduláson résztvevőknek meg kell elégedniük azzal, hogy egy pillantást vethetnek a partra, amely valóban olyan, mintha a meséből kelt volna életre. Csakhogy, a tiltás ellenére egyre szaporodnak a szabályszegők. Fabrizio Fonnesu, a Maddalena-szigetcsoport nemzeti parkjának igazgatója szerint

a strand ismét veszélyben van, mivel az emberek csónakkal érkeznek, felmásznak a partra, majd fotókat posztolnak".

Emiatt az olasz parti őrség idén extra lépéseket tesz a Spiaggia Rosa védelme érdekében, és mostantól súlyos bírságra számíthatnak a szabályszegők. 500 eurótól (187 ezer Ft) egészen 3500 euróig (1,3 millió Ft) terjedő összeget kell fizetniük azoknak, akik beteszik a lábukat a partra.

A magasabb bírságot azok kapják, akik homokot is elvisznek a strandról.

2021-ben egy házaspár 1000 eurós bírságot kapott, mert egy műanyag palackot töltöttek meg a rózsaszín homokkal – ez a szabálysértés most 3500 eurós büntetést von maga után – írja a turizmus.com az Independent cikkére hivatkozva.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek