Egy milliárdos megépíttetné a Titanic élethű mását, ami az eredeti útvonalon közlekedne

A Titanic élethű másán úgyanúgy lenne bálterem, medence, törökfürdő és minden más, mint az erdeti luxushajón, ami 1912. április 10-én futott ki Southampton kikötőjéből, fedélzetén 2200 emberrel, és alig néhány nap múlva jéghegynek ütközve elsüllyedt. Clive Palmer ausztrál milliárdos régóta dédelgetett tervét – miszerint megépíti a szerencsétlenül járt hajó pontos mását, – a Sydney-i Operaházban jelentette be.

Titanic II - ilyen lesz, ha egyszer elkészülForrás: Titanic II/Facebook

A hajó a tervek szerint 2027 júniusában tenné meg első útját a dél-angliai Southampton és New York között, melyen 835 kabinban 2345 utas számára lenne hely, akik között a 69 éves bányamágnás, Palmer is ott akar lenni. 

Az excentrikus milliárdos azt nem árulta el, hogy melyik hajógyárban készül majd a luxushajó, de már 2025 elején megkezdik az építést – írja a turizmus.com a Zeit és a dpa híre alapján.

Eddig a Titanic kapcsán nem sok pozitívumról számolhattunk be. Tavaly júniusban mi is írtunk arról, hogy eltűnt egy kis tengeralattjáró, amellyel turistákat szállítottak a Titanic roncsához az Atlanti-óceánon. A kis tengeralattjárókkal rendszeresen vittek turistákat és szakértőket az 1912-ben elsüllyedt utasszállító hajó roncsához. Rengetegen szurkoltak azért, hogy időben megtalálják, és felszínre tudják hozni az öt fős személyzetet, amiről azóta sajnos tudjuk, hogy nem sikerült. Az amerikai parti őrség felszínre hozta a hajó roncsait a mélyből, és az öt áldozat maradványait is sikerült kiemelniük.

Reméljük, az új projekt lapcsán csak pozitív hírekről számolhatunk majd be. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek