Jövőre ezek az óriás luxushajók cirkálnak majd a Dunán Budapestnél

Eddig soha nem látott, százméteres óriáshajókat helyez jövőre forgalomba a világ egyik legnagyobb vízi utazási cége, az APT. A Solara és az Ostara nevű luxushajók egyik fő útvonala a Duna magyarországi, kiemelten a budapesti szakasza lesz. Valahogy így képzelhetjük el a jövőbeli látványt a Parlament környékén.

Forrás: APT/Facebook

Az ausztrál gyökerű társaság célja, hogy „újradefiniálják az európai folyami hajóutazást". Ennek első  lépcsőjeként az APT Solara és az APT Ostara 2025-ben megkezdik a működésüket a Rajnán, a Majnán és a Dunán.

Utóbbi folyó magyar szakaszának kiemelt státuszát talán jól mutatja, hogy az APT egy budapesti, a parlament épülete előtti látványtervvel népszerűsíti az egyik vadonatúj hajót, a Solarát.

A bejelentésből az is kiderült, hogy a világszerte elismert Hecker Guthrie tervezőcsapata által készített luxushajókon hat éttermet alakítanak ki, de lesz borospince, napozóterasz és télikert is, ahogy wellness- és fitneszrészleg, fodrászat és spa. Három különböző kategóriájú lakosztályt lehet majd foglalni. A kapacitás hajónként legfeljebb 154 vendég, akiket 60 fős személyzet szolgál majd ki. 

A Solara és az Ostara hossza 135 méter, szélessége 11,45 méter és egyenként 77 lakosztállyal bírnak. Összesen négy szintet alakítanak ki rajtuk.

Ha minden igaz, első útjukra 2025 márciusában indulnak, legalábbis egyes foglalási oldalakon ez az első időpont. Egy tizenöt napos Amszterdam–Budapest utazást fejenként 8 ezer dollárért kínálnak, ami átszámítva nagyjából 3 millió forintnak felel meg. Igaz, a kilencnapos München–Budapest már 4 ezer dollár alatt elérhető – írja a vg.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek