Kiemelték az áldozatok maradványait a felszínre hozott Titan roncsából

Idén nyáron az egész világot megrázta a Titan nevű búvárhajó eltűnése az Atlanti-óceán mélyén, amellyel turistákat szállítottak a Titanic roncsához. Rengetegen szurkoltak azért, hogy időben megtalálják, és felszínre tudják hozni az öt fős személyzetet, amiről azóta sajnos tudjuk, hogy nem sikerült. Az amerikai parti őrség mostanra felszínre hozta a hajó roncsait a mélyből, és az öt áldozat maradványait is sikerült kiemelniük.

A Titan búvárhajó a Titanic roncsa közelében tűnt el öt emberrel a fedélzeténForrás: AFP/Handout

A hatóság kedden kiadott közleménye szerint a roncsok kiemelését és elszállítását befejezték a 6,7 méter hosszú jármű zárózsilipjének felszínre hozásával. A parti őrség az amerikai haditengerészettel kötött megállapodás alapján végezte el a kiemelést, mintegy 3800 méter mélységben, a Titanic roncsaitól mintegy 500 méterre. A közlés szerint az emberi maradványokat nagy körültekintéssel emelték ki a búvárhajó belsejéből, majd orvosszakértők szállították el. 

Az 5 fős személyzet között volt a kapitány és négy utas, köztük egy brit multimilliomos és felfedező, illetve egy francia Titanic-szakértő is.

A katasztrófa vizsgálatának további lépéseiről később születik döntés, a körülmények vizsgálatában részt vesz az Egyesült Államok és Kanada közlekedésbiztonsági szervezete, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek