Mutatjuk, melyek lettek idén bolygónk legbarátságosabb városai

Kihirdették a 10. alkalommal megrendezett Traveler Review Awards nyerteseit. A Booking.com által odaítélt helyezések több mint 309 millió értékelésen alapulnak, melyek a vendéglátás és turisztikai szolgáltatások kiválóságára utalnak. Ennek köszönhetően immár a világ legbarátságosabb régióinak a rangsorát is tudhatjuk. Mutatjuk az első 10, szebbnél szebb helyekkel rendelkező várost, ahol kedves, barátságos és befogadó emberek élnek.

A világ 10 legbarátságosabb városát meghatározó rangsorban a tizedik helyen találjuk Fudzsikavagucsikót, egy érdekes japán várost, melynek látképét a Fudzsi-hegy uralja, és számos érdekességet kínál, a leghíresebb azonban minden bizonnyal a Fugaku nevű szélbarlangja, egy hihetetlen láva-alagút a Fuji lábánál.

A Fuji Shibazakura Fesztivál a Fudzsi-hegy lábánál, FudzsikavagucsikóbanForrás: AFP/Kazuhiro Nogi

Kilencedik helyen áll Jaisalmer, egy rendkívüli hely Északnyugat-Indiában, amelyet az épületekhez használt homokkő színe miatt sárga városnak is neveznek.

Elbűvölőek Jaisalmer egzotikus épültei és kedves lakóiForrás: robertharding via AFP/Tony Waltham/Tony Waltham

A nyolcadik helyen a mexikói Mazatlán található, amely a Csendes-óceán partjának egyik legfontosabb kikötője. Egy különösen színes hely, amelyet az évi 25°C-os átlagos hőmérséklet jellemez, ami a "Csendes-óceán gyöngyszeme" becenevet érdemli. Varázslatos strandjaival ideális hely egy pihentető nyaralás eltöltésére.

A színes házakkal teli Mazatlán utcáin csacsikkal is találkozhatunkForrás: Image Source via AFP/Image Source/Stuart Westmorland/Stuart Westmorland

A hetedik helyet foglalja el Uzès, egy csodálatos francia város, amely tökéletes a sétálni vágyóknak és az építészet szerelmeseinek: varázslatos óvárost kínál, gyönyörű ősi örökséggel. A kihagyhatatlan helyek között meg kell említeni a hercegi kastélyt, amely gazdag történelmi múlttal rendelkező épület, és rendkívüli kilátást nyújt a történelmi belváros háztetőire.

Uzes hangulatos utcáiban járkálva mintha visszacsöppennénk a középkorbaForrás: Hemis via AFP/MATTES René / hemis.fr/Mattes Rene / Hemis.Fr

A hatodik helyet egy amerikai kisvárosnak Moabnak ítélték, Utah államban, a Colorado-fennsíkon. Hihetetlen hely, és legendás úti cél az off-road rajongók számára.

Moad vad tájai vonzzák az off-road rajongóitForrás: robertharding via AFP/Andrew Coleman/Andrew Coleman

Az ötödik helyet Grindelwald foglalja el, egy szép svájci falu, amely egy gyönyörű és zöldellő völgymedencében található, impozáns hegyi háttérrel körülvéve. Csodálatos táj, amely hozzájárult ahhoz, hogy Svájc egyik legnépszerűbb üdülési és kirándulási célpontjává vált.

Grindelwald minden évszakban lenyűgözően fest, de télen talán a legbájosabbForrás: robertharding via AFP/Gavin Hellier/Gavin Hellier

Negyedik hely Daylesfordé, egy rendkívüli fürdőváros a Great Dividing Range lábánál, az ausztráliai Hepburn megyében. Ezeken a részeken számos gyógyfürdő található, de éttermek és művészeti galériák is várják a látogatókat.

Csodás panorámát ígér Daylesford látképeForrás: Bob T/Wikipedia

A bronzérmet Viana do Castelo kapja, amely Észak-Portugália egyik legszebb városa és az óceán és a Lima folyó torkolatának közelében található. Tele van nemesi palotákkal, templomokkal, kolostorokkal és szökőkutakkal, és itt található a lélegzetelállítóan mesés Jézus Szent Szíve-templom is.

Ikonikus hegytetőn álló lenyűgöző templomForrás: Shutterstock.com / Visual Cortex

A dobogó második fokára Ermúpoli, a görögországi Szírosz szigetén található színes csoda hágott. Két egymással szemben álló magas domb keretezi, felfelé ívelő utcák kis szövevénye, amelyeket festői lépcsősor köt össze.

Ermúpoli barátságos lakóival a dobogó 2. helyét csípte elForrás: Kevin Stroup/Wikipedia

A Booking.com felmérése szerint a világ legbarátságosabb városa a brazíliai Arraial d'Ajuda, amely egyszerre elegáns és rusztikus. Az Atlanti-óceán partján fekszik, és valóban rendkívüli kilátást, az óceán és a vörös sziklák között megbúvó strandokat és különféle turisztikai látványosságokat kínál.

Színes házak Arraial d'Ajuda történelmi központjában, melynek lakói már nem is lehetnének elfogadóbb és kedvesebb emberekForrás: robertharding via AFP/Yadid Levy/Yadid Levy

(Forrás: siviaggia.it)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek