Dühös angolok: az éj leple alatt kivágták az egyik leghíresebb fájukat

A Hadrianus falának útja az egyik legnépszerűbb ösvény az Egyesült Királyságban, amit a világ minden tájáról érkező túrázók végigjárnak. Az ott nőtt amerikai platánfa a Northumberland Nemzeti Park egyik legtöbbet fotózott helyszíne, amely az 1991-es Robin Hood, a tolvajok fejedelme című film révén vált híressé, és 2016-ben az év angol fájának is megválasztották. Ismeretlen elkövetők azonban egyik éjjel  kivágták - közölte a Northumberland Nemzeti Park hatósága.

Ez volt a Northumberland Nemzeti Park híres fájaForrás: Michael White./Northumberland National Park

"Éjjel kidőlt a Sycamore Gap Tree. Okunk van feltételezni, hogy szándékosan kivágták" - áll a Northumberland Nemzeti Park hatóságának csütörtöki közleményében. A látogatókat arra kérték, hogy kerüljék el a fa környékét, hogy a hatóságok kideríthessék, mi történt pontosan és újból biztonságossá váljon a helyszín.

"Ez szándékos károkozás, támadás az ország egyik leghíresebb fája ellen. Mindenki sokkos állapotban van" – írta Guy Opperman helyi képviselő a közösségi médián.

A northumbriai rendőrség a bűncselekménnyel kapcsolatban őrizetbe vett egy 16 éves fiút szándékos károkozás gyanújával. A rendőrségi közleményben kiemelték: a világhírű fa kivágása megdöbbenést és haragot váltott ki a helyi közösségben, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek