Megmenekült a bezárástól Anglia legrégebbi pubja

Az év elején mi is beszámoltunk arról, hogy csődeljárás miatt be kell zárnia az Egyesült Királyság legrégebbi, 793-ban épült ivójának, mivel az akkori tulajdonost, (landlord - ahogy a britek azokat nevezik, akik egy pub-ot birtokolnak) rendkívül megviselték a járvány miatti megszorítások. 

Az ősrégi pub St Albans városában, Hertfordshire megyében találhatóForrás: Ye Olde Fighting Cocks / Facebook.com

Bár már akkor is felcsillant a remény, hogy a Hertfordshire megyében, St Albans városában található pub egy másik formában, valamikor a jövőben újra kinyithat majd, de senki nem tudta megjósolni, mikor is lesz ez az időpont. Egészen eddig. Ugyanis a legfrissebb hírek szerint a Ye Olde Fighting Cocks (Ívó a két jó öreg harcikakashoz) április 4-én újra kinyitott.

Az üzemeltetést végül az ivó régi alkalmazottai vállalták át, de a Mitchells & Butlers sörfőzde is támogatja őket, illetve a régi tulajdonos, Christo Tofalli is megerősítette, hogy amivel tudja, segíti a pub jövőjét.

Az új tulajdonosok Martin Robinsonból, a kocsma korábbi menedzseréből és Ian Baulshból, a legutóbbi főszakácsból állt össze, valamint csatlakozott hozzájuk harmadik befektetőként Sam Walker. Ők hárman egyeztek meg a bérleti szerződés átvételéről.

Emellett abban is egyetértettek, hogy muszáj néhány változtatást meghozniuk az ivó ételválasztékát, programjait és belső dekorációját illetően, de úgy, hogy a hangulat, ami a vendégeket  messze földről – is vonzotta érintetlen maradjon – olvasható a Foodandwine.com cikkében.

"12 évet dolgoztam itt menedzserként, így határozott elképzelésem van arról, hogyan biztosíthatom ennek a kocsmának a jövőbeli sikerét" – nyilatkozta Robinson. "Ian az elmúlt nyolc évben volt a hely főszakácsa, és izgatottan várja, hogy megoszthassa a kocsma új étlapjait és a jövőbeni menükoncepciót. Sam pedig tehetséges lakberendező, akit jó esztétikai érzékkel áldott meg a sors. Neki köszönhetően úgy újulhat meg az ivó élménykínálata, hogy közben megőrződik a hely családias szelleme és gazdag történelmének lenyomatai."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek