Új gyalogos hídja van Prágának, köszönőviszonyban sincs a Károly híddal

A cseh főváros egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága az ikonikus Károly híd, amelynek most újabb "vetélytársa akadt". Egy újabb gyaloghíd, ami a Moldva két partja, valamint a Štvanice-sziget között teremt kapcsolatot a gyalogosok és a kerékpárosok számára. Hogy mennyire lesz népszerű a minimál stílusban kialakított híd, még nem lehet tudni. 

A Bridge Structures által készített szerkezet szálerősített betonból készült, amely a polírozott márvány érzetét kelti. A végein lévő állatmotívumokkal díszített bronz fogantyúkat Aleš Hvízdal szobrászművész készítette – derül ki a Domusweb cikke alapján.

Reméljük, erre a hídra még véletlenül sem keveredik fel egyetlen jármű sem, ahogy tavaly szeptemberben egy turista tette a Károly hídon, aki Audijával a gyalogosok között manőverezve áthajtott, majd a járdán átugratva tért vissza az autós forgalomba. a sofőr természetesen nem úszta meg ezt a manővert, átszámolva közel 100 ezer forintos büntetést kapott.

Gyalogos hídja van többek között Londonnak, Torontónak, sőt Szolnoknak is, legutóbb pedig a szlovéniai Ptujban fedezhettünk fel egyet. 

(Borítókép: Leonhard Niederwimmer/Pixabay - illusztráció)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek