Videón, ahogy egy turista autóval áthajt Prága ikonikus gyalogos hídján

Prága egyik legismertebb látnivalója a Károly híd, ahol csak gyalogosokat láthatunk, legalább is általában. 2000 korona (kb. 33 ezer forint) pénzbírságot szabtak ki egy turistára, aki a héten autójával mégis áthajtott a hídon. A közösségi oldalra felkerült felvételen az látható, ahogy fehér a Audi sofőrje a gyalogosok között manőverezve áthajt a hídon, átugrat a járdán, majd más járműveket akadályozva visszatér a forgalomba – írja az euronews.com.

A rendőrség szerint egy szemtanú figyelmeztette őket a hídon áthaladó autóra, ezután biztonsági felvételek segítségével azonosították, és meg is találták a járművet – amelyet fizetés nélkül egy fizetős parkoló zónában hagytak. Nem sokkal utána az autó vezetőjét is elcsípték.

A rendőrség tájékoztatása szerint a turistát további 2000 korona megfizetésére kötelezték a nem engedélyezett területen történő parkolásért, valamint további 2000 koronát a jármű elvontatása miatt, tehát végül 6000 koronára (közel 100 ezer forint) rúgott a büntetése.

Csak a gyalogosoké a hídChosovi/wikipedia

A Károly híd  515 méter hosszú, 10 méter széles középkori kőíves híd, amelyet a 15. század elején építettek. Bonyolult barokk szobrok díszítik, amelyeket először 1700 körül állították fel, bár mára másolatokkal helyettesítették őket. A híd a csehországi a Moldva folyó felett áll, és 1841-ig ez volt az egyetlen módja annak, hogy átkeljenek a vízen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek