Ezt a 4 európai fővárost tervezik száguldó piros vonatokkal összekötni

Egyre többet cikk született már nálunk is arról, hogy Olaszországban igyekeznek a rövidtávú repülőjáratokat nagysebességű vasútvonalakkal helyettesíteni. Most azt tervezik, hogy külföldön is tovább terjesztenék ezt a szemléletet, így új, nagysebességű vonatokkal kötnék össze Brüsszelt, Amszterdamot, Párizst és Berlint. 

Vörös szupervonatok száguldanak majd a fővárosok között - illusztrációForrás: NurPhoto via AFP/Alessandro Bremec/NurPhoto/Alessandro Bremec

Az elmúlt évek egyik legjelentősebb európai vasúti változásaként fokozódik a versenyt a magán- és állami vasúttársaságok között a határokon túl, ezzel alternatívát kínálva a repülés helyett. A Ferroivie dello Stato Italiane (FS), az olasz állami vasúttársaság első lépésként Brüsszel, Amszterdam, Párizs és Berlin között hozna létre vasúti útvonalat, de már készülnek a tervek Párizs és Barcelona közti vasúti kapcsolat megteremtésére is.

Korábban a vasúttársaság már kiterjesztette néhány nagysebességű járatát Franciaországba és Spanyolországba, de a világjárvány hatásai miatt a fellendülés lassan haladt.

Annak érdekében, hogy új útvonaluk kitűnjön és megkülönböztesse magát a versenytársaktól, például az Eurostartól, az FS azt fontolgatja, hogy a tervezett nagysebességű szolgáltatást egy csipetnyi luxussal egészíti ki – írja a turizmus.com a Timeout cikkére hivatkozva.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek