Mostantól szupervonattal is eljuthatunk Rómából az ókori Pompejbe

Olaszország vasárnaponként közvetlen vonatjáratot indított Rómából Pompejbe, amely kevesebb, mint két óra alatt viszi el a turistákat és a látogatókat a régészeti lelőhelyre. Az új szolgáltatást július 16-án, vasárnap nyitották meg hivatalosan, amikor a római Termini pályaudvarról induló vonatra olyan ismert emberek szálltak fel, mint a kulturális miniszter, Gennaro Sangiuliano, az FS Italiane Group Luigi Ferraris vezérigazgatója, és Giorgia Meloni Olaszország miniszterelnöke.

Ilyen Frecciarossa 1000-es tűzpiros vonat közlekedil róma és Milano között 2 óra 45 perc alattForrás: NurPhoto via AFP/Michel Stoupak/NurPhoto/Michel Stoupak

A miniszterelnök elégedettségét fejezte ki a projekttel kapcsolatban, amely növeli a világ egyik legnépszerűbb régészeti lelőhelyének vonzerejét, és ösztönzi a turizmust, amely Olaszország kulcsfontosságú iparága.

A Róma és Pompej közötti járat egy Frecciarossa 1000 vonat, a Trenitalia flotta zászlóshajója, amely fontos eszköze a turizmus és a kultúra népszerűsítésének, valamint az ország egyesítését segíti azzal, hogy hozzáférhetővé teszi a történelmi látványosságokat.

A vonat minden vasárnap reggel 8:53-kor indul a római Termini állomásról, és 10:40-kor ér Pompejbe. Az út során az utasoknak lehetőségük van megismerni Pompej ókori városának történetét a vonaton vetített kisfilmekből.

Amikor a Frecciarossa célba ér, egy shuttle busz szállítja az utasokat a régészeti lelőhelyre. A visszaút 18:40-kor indul és 20:55-kor ér vissza a római Termini pályaudvarra – írja a travelagentcentral.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek