Újdonság: Ez a tűzpiros szupervonat suhan rekordidő alatt Róma és Milánó között

Hosszú ideig Japán volt a vezető ország a szupergyors vonatok előállításában, de úgy tűnik, Európa bel- és külföldi közlekedésben is egyre nagyobb igény van a vonatok és a vasúti közlekedés fejlesztésére. Ebből Olaszország is jócskán kiveszi a részét. Idén január 23-án állandó járat indult Milánó és Róma között, amely így most már csupán 2 óra 45 perces utat ígér utasainak.

Az áramvonalas vörös ördög végigrobog Olaszország csodás tájainForrás: NurPhoto via AFP/Alessandro Bremec/NurPhoto/Alessandro Bremec

Két hete cikkeztünk arról, hogy a világ leggyorsabb vonata most már Európában jár, a Párizs–Kelet-Franciaország–Dél-Németország útvonalon, és hogy Olaszország is felkerült a világ vonatainak TOP 10-es listájára a Frecciarossa 1000-rel, melynek maximális sebessége 360 km/óra

Január 23-tól egy ilyen új, Frecciarossa nagysebességű vonat járja meg rekordidő alatt Rómát és Milánót 2 két óra 45 perc alatt, ami az eddigi legrövidebb menetidő az 565 kilométeres út során.  

A Ferrovie dello Stato nemzeti vasúttársaság közleménye szerint az új útvonal a római Tiburtina állomás és a milánói Rogoredo között jár. Eddig az út Róma és Milánó között 2 óra 59 percet vett igénybe a rendelkezésre álló leggyorsabb összeköttetésen, a két város fő pályaudvara, a római Termini és a Milan Central között. Ez új összeköttetés nem áll meg a római Termini pályaudvaron és Milánó központi pályaudvarán. A Trenitalia szerint ennek a döntésnek az volt a célja, hogy csökkentse a torlódást a főpályaudvarokon, ráadásul a földalatti vagy városi kisvasútnak köszönhetően a Tiburtinából és a Rogoredóból gyorsan elérhető a két város központja.

A vonat belseje minden kényelemnek megfelelForrás: NurPhoto via AFP/Gloria Imbrogno/LiveMedia/NurPhoto/Gloria Imbrogno

Az új járat Milánóba és onnan vissza naponta egyszer közlekedik hétköznapokon A Frecciarossa 9682 5.30-kor indul Rómából és 8.15-kor érkezik Milánóba, a Frecciarossa 9681 pedig 20.44-kor indul Milánóból, és 23.29-kor érkezik Rómába.

Az üzemeltető honlapján feltüntetett jegyárak 78,90 eurótól (kb. 30 ezer foint) indulnak.

Az új kapcsolat 90-re növeli a napi Frecciarossa-járatok számát Róma és Milánó között, amelyek közül hét közvetlen. Eközben Olaszország másik nagysebességű vasúti szolgáltatója, az Italo naponta összesen 64 összeköttetést üzemeltet a két város között, 3 óra 10 perces menetidővel – írja a thelocal.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek