Olaszország retró vonatokat indít a turisták számára

A tavaly elindított káprázatos új tengerparti vonatút után Olaszország nem egy, nem kettő, hanem még három új vasúti útvonalat nyit meg. A vonatok az állami vasúttársaság részét képező FS Treni Turistici Italiani nevű új márka részét képezik. A társaság célja, hogy különleges vasúti élményeket kínáljon az olaszországi turisták számára – adta hírül a Time Out.

Az útvonalakon átalakított veterán vonatok közlekednekForrás: Facebook/Fondazione FS Italiane

Az olasz állami vasúttársaság, a Ferrovie dello Stato Italiane (FS) három kategóriában, a Lusso (luxus), az Espress (expressz) és az Omnibus-regionali (regionális) kategóriákban indít vonatokat.

A távolsági luxusútvonalak közé tartozik a 2024-ben induló Orient Express La Dolce Vita szolgáltatás. Az Omnibus-regionali vasúti járatai pedig jóval megfizethetőbb és lassabb utazást jelentenek majd, hogy útközben gyönyörködhessünk Olaszország csodálatos tájaiban. Az expressz szolgáltatások a nagyobb városokból a turisták körében népszerű területekre szállítják majd az utasokat, például Milánóból a toszkán tengerpartra, és ide tartoznak a déli régiókban közlekedő éjszakai vonatok is.

Ezeken az útvonalakon átalakított veterán kocsik közlekednek, amelyek egy része még tárgyalóteremmel és sítárolóval is rendelkezik. Vannak olyan útvonalak is, amelyek gondtalan rövid pihenéssel egybekötött utazást kínálnak. Az egyik ilyen Rómából a Cortina d'Ampezzo síközpontba szállítja az utasokat, akik egy étkezéssel egybekötött hétvégi síelés után vasárnap este térhetnek vissza az olasz fővárosba.

Az legtöbb vonaton étkező kocsi is az utasok rendelkezésére állForrás: Facebook/Fondazione FS Italiane

Antonio Tajani, Olaszország miniszterelnök-helyettese elmondta, hogy a program az olaszországi „modern turisztikai stratégia" részét képezi, amelynek célja, hogy a turisták a fenntarthatóság jegyében vasúton ismerkedhessenek meg az ország hagyományaival és kisebb közösségeivel. Az új útvonalak 2024-ben indulnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek