Az Édes élet ihlette az Orient Expressz új luxusvonatait

Fellini legendás 1960-ban bemutatott filmje, az Édes élet előtt tisztelegnek az Orient Expressz 2023-ban induló új luxusvonat járatai, írja az Orient Express, honlapján. 

Ilyen tájakon haladnak keresztül a La Dolce Vita vonatokForrás: Jarek Pawlak/Shutterstock

Az ikonikus film után Dolce Vita névre keresztelt 6 új vonat Rómából indul, végighalad a csizmán Dél-Olaszországig, majd három különböző irányba, Párizsba, Isztambulba és Velencén keresztül Splitbe szállítja az utasokat. A járatok tavakon, erdőkön, pompás tengerpartokon és alpesi hegyeken halad keresztül, miközben a művészetekben gazdag városok központján is végigrobog, olyan helyeken, mint Milánó, Firenze, Velence és Róma.

A Dolce Vita vonatok a 60-as évek művészi hevületét idézik meg, egy legendás ikorszakot, amelyet a jólét, az élvezetek és az öröm jellemeznek, írja a cég, hozzátéve, hogy ez az olasz kultúrának egy virágzó korszaka volt. 

A 60-as évek Rómáját, és Fellini híres filmjét, Sophia Loren, Marcello Mastroianni, Anita Ekberg és Gina Lollobrigida világát idézik meg a tervezők.

A Dimorestudio nevű globális tervezőstúdió is a korszak designjából inspirálódva készítették el a vagonok egyszerre vintage és modern dekorációját. A vonatok mellett az első Orient Expressz Hotel építése is tervben van, A Minerva Rómában épül, és várhatóan 2024-ben fog elkészülni. Hogy hogy fognak kinézni a vonatok, azt a következő videóból láthatják:

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek