Éjszakai vonattal utazhatunk Olaszország legszebb partszakaszára

Az olasz csizma északnyugati partján fekszik a világörökségi Cinque Terre, egy 18 kilométeres partszakasz, mely az azúrkék tengerről, tengerbe omló sziklákról és a gyönyörű, színes városairól ismert. A zord, nehezen megközelíthető partokon futó vasútvonalat méltán nevezik az egyik legszebb vonatútnak a világon.

Manarola vasútállomásaForrás: Julia Lav/Shutterstock

Ezért is olyan jó hír, hogy Bécsből most már közvetlen éjszakai vonattal is megközelíthetjük a Liguria régióban fekvő helyszínt, tudtuk meg a Time Outtól. Az új utat az osztrák nemzeti vasúttársaság (ÖBB) alvókocsis járata, a Nightjet üzemelteti, és a vonatok Münchenből és Bécsből indulnak a Ligur-tenger partjára. Mindkét útvonal Veronán, Milánón és Genován keresztül halad, mielőtt dél felé venné az irányt. A végállomás La Spezia, Liguria második legnagyobb városa.

Cinque TerreForrás: Kookay/pixabay.com

A bécsi vonat 19:18-kor indul, és az éjszaka sötétjében halad át az Alpokon. Genovától azonban már világosodik, így az út legeslegszebb szakaszát már reggeli fényben láthatjuk. La Speziába 11:10-kor érkezik meg a vonatunk. Ha csak ülőhelyet foglalnánk, már 30 eurótól találhatunk jegyet, ha le is szeretnénk feküdni, akkor 70 eurótól foglalhatunk helyet a hálókocsiba a Nightjet oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek