Ezek a magyarok kedvenc horvát úti céljai, ennyibe kerülnek ott a szállások

Horvátországban több magyar nyaral idén, mint tavaly – derült ki a Szallas.hu adataiból. Egy főnek éjszakánként átlagosan 13 620 forintot kell fizetnie a szállásért. A szezonra szóló foglalások alapján július és augusztus a magyar vendégek kedvenc időszaka, a foglalások 40-40 százaléka szólt ezekre a hónapokra.

Az idei legkedveltebb régiók a magyarok körében

Továbbra is a Kvarner-öböl a magyarok kedvence, ugyanis a Szallas.hu oldalán leadott horvátországi foglalások 35 százaléka ide érkezett. A térségben átlagosan 15 160 forintba került egy fő részére egy éjszaka – tudtuk meg a szallas.hu sajtóközleményéből.

Ilyen látkép vár a Kvarner-öbölben fekvő Krk szgetenForrás: Shutterstock / Készítette: Andrew Mayovskyy

A Kvarner öböl a Magyarországhoz legközelebb eső tengerparti régió. Mivel sok sziget és csodálatos tengerparti település tartozik hozzá, így rendkívül népszerű a magyar utasok között. A Kvarner régió magában foglalja a Krk, Cres, Losinj, Rab és a Pag sziget északi részét (Novalja még Kvarner, tőle lefele már Zadar), a szárazföldön pedig Novi Vinodolskitól (Sveta Jelenától) kezdve mindent az északi irányban, a nyugati parton pedig Mošćenička Draga (pontosabban Zagore, a brestivai komp már Isztria) tartozik a Kvarner régióba. A Kvarner öbölben egyértelműen a Krk sziget a legnépszerűbb úticél. A  sziget 38 kilométer hosszú, 13 széles, 68 településén mintegy 20 ezer ember él – írja horvatorszaginfo.hu.

Zadar óvárosa barangolásra csábítForrás: shutterstock / Készítette: xbrchx

A második legkeresettebb turisztikai régió Zadar Dalmácia, a foglalások 27 százaléka szól ide. Itt átlagosan 11 450 forintot kóstál egy éjszaka egy főnek. A tavalyi évhez képest változás, hogy Isztria régiót megelőzte Split Dalmácia a magyarok körében, így a dobogó harmadik fokán áll. Itt átlagosan 11 260 forintot kell egy éjszakáért fizetni fejenként.

Split tengerparti sétányán magunkba szívhatjuk a mediterrán életérzéstForrás: Cserháti Szilvia

Tehát a TOP 5 horvát régió 2023 nyarán a magyarok körében

(A Szallas.hu foglalási adatai alapján, a foglalások aránya és az átlagos szállás ára Ft/fő/éj árat tekintve)

1. Kvarner-öböl 35% (15 158 Ft / fő / éj)

2. Zadar Dalmácia 27% (11 450 Ft / fő / éj)

3. Split Dalmácia 13% (11 956 Ft / fő / éj)

4. Isztria 12% (16 339 Ft / fő / éj)

5. Sibenik Dalmácia 6% 15 512 Ft / fő / éj

Az idei legnépszerűbb horvátországi települések 

A települések foglalási szám alapján kialakult népszerűségi listájának élén ihelycsere történt. A tavalyi második helyezett lett a trónfosztó, így első helyen a gyermekbarát, lassan mélyülő, homokos tengerpartjai miatt közkedvelt Vir áll. A tavalyi győztes, Crikvenica, idén a dobogó második fokára került. Tengerparti sétányairól, hangulatos éttermekről és kalandos vizes programokról híres. A már említett településeket Njivice, Bibinje és Medulin követik.

Strandolók Vir-sziget egyik tengerparti üdülőhelyénForrás: Shutterstock / Készítette: Mukiphotography

„Njivice ráadásul annak ellenére dobogós, hogy itt a legmagasabb a top 10 horvát település közül az éjszakánkénti átlagár, ami egy fő részére, 23 580 forint " – mondta Molnár Tímea. "Ugyanakkor Budapesttől mindössze 4-5 órányi autóútra található, illetve hotel kínálata vonzó a magyarok körében, így egy itteni hotelbe szól a legtöbb Szallas.hu-n leadott horvátországi foglalás idén nyáron." A menedzser még azt is hozzátette, hogy Bibinje a türkizkék tengerpartok és a pezsdítő nyarak hazája, Medulin pedig igazi családbarát, 1 km hosszú homokos partja miatt ilyen népszerű a magyar vendégek körében.

A TOP 10 horvát település 2023 nyarán a magyarok körében

(A Szallas.hu foglalási adatai alapján az átlagos szállás ára Ft/fő/éj árat tekintve)

1. Vir 10 900 Ft / fő / éj

2. Crikvenica 17 230 Ft / fő / éj

3. Njivice 23 580 Ft / fő / éj

4. Bibinje 11 650 Ft / fő / éj

5. Medulin 19 100 Ft / fő / éj

6. Starigrad 8 460 Ft / fő / éj

7. Vodice 19 100 Ft / fő / éj

8. Zadar 12 370 Ft / fő / éj

9. Pula 15 160 Ft / fő / éj

10. Klenovica 11 930 Ft / fő / éj

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek