Egyre népszerűbb az Adria InterCity: sokan vonattal indulnak nyaralni Splitbe

Idén már június 9-től közlekedik a Budapestet a horvát tengerparton fekvő Splittel összekötő Adria InterCity. A The Guardian brit napilap által Európa 10 legjobb vasúti élményutazása közé tavaly beválogatott nemzetközi járatra április eleje óta csaknem kilencezren váltottak helyet fekvőhelyes- vagy hálókocsiba.

Az idei évben – a bővített közlekedési időszakú – Adria InterCity-re akkora az érdeklődés, hogy a legmagasabb színvonalú hálókocsik helyeinek több mint 80 százalékát már lefoglalták az utasok, ezért igyekezniük kell a jegyvásárlással mindazoknak, akik a kényelmes komfortot nyújtó, pároknak és a kisebb családoknak ideálisabb, magasabb szolgáltatási színvonalat is biztosító 1-3 ágyas hálókocsi-fülkékben utaznának. Az ugyancsak csendes futású, klímás, konnektorokkal is felszerelt fekvőhelyes kocsik foglaltsága is az 50-60 százalékot közelíti. Kiváltképpen a vakáció időszakában közlekedő járatokra magas az értékesített helyek aránya.

Az Adria partján fekvő Split könnyen elérhető sínekenForrás: mavcsoport.hu

A megnövekedett utazási igények miatt, június 16-tól a tervezetthez képest plusz egy fekvőhelyes kocsival kiegészítve, így összesen 6 kocsival közlekedik az egyik legnépszerűbb nemzetközi éjszakai vonat, ezáltal akár 50 utassal is növelve egy-egy járat kapacitását.

A szeptember 30-ig irányonként heti 3 alkalommal közlekedő Adria InterCity ideális a horvátországi nyaralást tervezőknek, mert a járat Split központjába érkezik, az óváros és a kikötő közvetlen szomszédságába, illetve a táv nagy részét alvással is lehet tölteni, így pihenten érkezve, már az utazás is a nyaralási élmények részévé válhat. A vonat teljes útvonalán széles étel- és italkínálatú étkezőkocsi biztosítja a fedélzeten az ellátást.

A MÁV-START az érdeklődőknek részletes bemutatót állított össze, amely a MÁV honlapján itt érhető el. A részletes menetrendet, megállási helyeket, valamint az egyes napokon elérhető árakat az utasok megtalálhatják az ELVIRA menetrendi kereső felületén (www.jegy.mav.hu), ugyanitt a jegyek is megvásárolhatók – tudtuk meg a MÁV Zrt. sajtóközleményéből.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek