Bali minden eszközt bevetne az illetlenül viselkedő turistákkal szemben

Már nagyon elegük lehet Bali lakosainak az illetlenül viselkedő külföldi turistákkal, ugyanis egyre több intézkedéssel tervezik megrendszabályozni őket. Legutóbb arról írtunk, hogy Bali kormányzója megtiltaná a külföldi turisták motorkerékpár-használatát, mivel ing, bukósisak és jogosítvány nélkül motorozgatnak a szigeten. 

Ing nélkül motorozó férfi a balinéz Canggu városábanForrás: Made Nagi/MTI

Történt olyan eset is, hogy egy orosz nőnek el kellett hagynia a szigetet, mert egy olyan fotót posztolt a közösségi médiában, amelyen meztelenül simult hozzá egy banyánfához (indiai füge), a hinduk szent fájához a Tabanan régióban. Egy 24 éves orosz férfit is kiutasítottak a balinéz hatóságok, mert az Instagramon közzétett egy fotót, amelyen deréktól lefelé meztelenül látható az Agung-hegyen, Bali legmagasabb csúcsán és szent vallási helyén. 

A turizmus.com szerint Bali vezetése most azt fontolgatja, hogy a helyes viselkedésről szóló kézikönyvet jelentet meg turistáknak. A Good Tourist Guidebook bevezetné a szigetre látogatókat a balinéz kultúrába és szokásokba, és elmagyarázná többek között, milyen viselkedési és öltözködési szabályok vannak érvényben a templomokban és más szent helyeken.

Ugyanakkor felmerült a turistaadó bevezetése is. Az ötletet Luhut Pandjaitan, Indonézia tengerészeti minisztere vetette fel még a hónap elején a külföldi turisták visszatetsző viselkedésére reagálva. Mint mondta, Bali a világ egyik legolcsóbb úti célja, ezért sok kispénzű turistát vonz, akik gyakran nem tartják magukat a helyi normákhoz és szabályokhoz. A miniszter szerint a szigetnek szakítania kellene a tömegturizmussal és arra kellene koncentrálnia, hogy minőségi úti cél legyen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek