Meztelen turista fotózkodott az olasz katedrális lépcsőjén

Pár napja számoltunk be arról, hogy néhány turista úgy kezeli Olaszországot, mintha az a személyes vidámparkja lenne. A római Spanyol lépcsőn való autózás, a velencei csatornán való szörfözés és a vatikáni szobrok összetörése után most itt a legújabb botrány: egy nő meztelenül fotóztatta magát a katedrális lépcsőjén, Amalfi városában – olvasható a CNN oldalán.

Az eset a Sant’Andrea katedrálisnál történt Amalfi városábanForrás: Hemis via AFP/MONTICO Lionel / Hemis.fr/Montico Lionel / Hemis.Fr

Az eset a hét elején történt. A helyiek megdöbbenten látták, ahogy a nő a Sant'Andrea katedrális lépcsőjén pózol, miközben csak egy vékony piros anyagcsík fedi a teste egy részét. Az egyik járókelő videóra vette az eseményt.

"A fotózkodás helyszíne különösen bántó a helyiek számára – mondta az Amalfiban élő művészettörténész és író, Laura Thayer, a Ciao Amalfi blog szerzője." "Az, hogy ez egy templom, különösen sokkolóvá teszi az eseményt."

"A dóm az imádság helye, nagyon közel áll az olaszok szívéhez. Az a bizonyos háttér a helyiek történelmi emlékezetének a része. A bronzajtók az Amalfi Köztársaság idejét idézik. Ezek az ajtók a körmenetek előtt nyílnak meg, esküvőkre, temetésekre – csak különleges alkalmakra. Igen, valóban gyönyörű, de Amalfi sokkal több, mint egy közösségi médiában posztolt fotó csinos háttere" – mondta.

A katedrálist – amelynek történelme a 9. századra nyúlik vissza – Szent András apostol tiszteletére építették, ereklyéit állítólag 1206 óta őrzik. 

Az angol nőt, a fotóst, és az asszisztensét elfogták a rendőrök, írja a Positani News nevű helyi hírportál, hozzátéve, hogy a trió nem kért engedélyt a fotózáshoz, és a felszerelésük sem tűnt professzionálisnak.

Egy másik forrás szerint a nő teljesen felöltözve érkezett a templomhoz, felment a lépcsőn, majd levetkőzött a fotó kedvéért. Később a rendőrségnek azt mondták, hogy ők csak egy emléket szerettek volna az Amalfi-partról, nem a nyilvánosságnak szánták az akciójukat. A rendőrség közszeméremsértés miatt az ügyészséghez irányította őket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek