Betiltották a bikinit egy olasz üdülővárosban

Elege lett a ledér öltözetű turistákból egy népszerű olasz üdülőváros polgármesterének, és megtiltotta, hogy bikiniben vagy meztelen felsőtesttel flangáljanak a városi utcákon, tereken.

Sorrento Olaszország egyik leghíresebb turisztikai üdülőhelye. Olasz és nemzetközi látogatók tömkelege érkezik minden nyáron a Nápolyi-öböl délkeleti partján fekvő városba, hogy élvezzék a napsütést, a tengert és a látnivalókat.

A szűk fürdőruhák látványa „kényelmetlenséget és nyugtalanságot" okoz a helyi lakosok és néhány látogató körébenForrás: Boris Stroujko/Shutterstock

Ám úgy tűnik, a polgármester nem bírta tovább strandruhában flangáló napbarnított turisták látványát az utcákon és a tereken. Massimo Coppola július 6-án, szerdán megtiltotta, hogy strandruhában vagy félmeztelenül tartózkodást a városban, amit "illetlen viselkedésnek" nevezett.

Coppola azt mondta az olasz médiának, hogy a szűk fürdőruhák látványa „kényelmetlenséget és nyugtalanságot" okoz a helyi lakosok és néhány látogató körében.

Fürdőruhában sétálni az utcán ellenkezik az illemtan szabályaival, és az ilyen viselkedés negatív hatással van az életminőségre, a város imázsára és a turizmusra. A helyi rendőrség feladata lesz az új „antibikini" rendelet betartatása, és 500 euróig terjedő pénzbírsággal sújthatják a szabályokat megszegőket.

Bár a tilalom szokatlanul hangozhat, Sorrento nem az első város, ahol hasonló rendeletet hoztak. Lipari, Szicíliától északra lévő Éoli-szigetek legnagyobbika 2013-ban hozott hasonló döntést, mert a turisták a városközpontban is fürdőruhában jártak, írja a thelocal.it. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek