Ez a lenyűgözően szép olasz kisváros lett a világ legbarátságosabb úti célja

A képeslapokra kívánkozó, sziklákra épült, tengerre néző kisváros, Polignano a Mare a Grammy-díjas olasz énekes és dalszövegíró, Domenico Modugno szülőhelye, mely tele van álomstrandokkal, és  középkori, történelmi látnivalókkal. Mindehhez még hozzájön az autentikus vendégszeretet, melynek köszönhetően az Adria gyöngyszemeként emlegetett hely elnyerte a "világ legbarátságosabb városa" címét – írja a siviaggia.it.

Polignano al mare - lenyűgöző kisváros, vendégszerető helyiekkelForrás: Shutterstock/Copyright (c) 2013 leoks/Shutterstock. No use without permission./Leoks

A Booking „Traveller Review Awards 2023" elnevezésű versenyén 220 ország és terület szálláshelyeit díjazták a kiváló szolgáltatások és vendéglátás minőségének figyelembe vételével. Polignano a Mare eddig is Puglia régiójának egyik legkedveltebb helye volt, de most már az egész világ tudomást szerzhet az apró városról. Sőt, ahogy korábban már írtunk róla, itt található a világ egyik legszebb barlangétterme is, a Grotta Palazzese.

A Grotta palazzese, ahol nem csak a kiszolgálás, az ízek, de a vacsora közbeni látvány is csodálatosForrás: grottapalazzese.it

A Baritól alig több mint 30 km-re délre található kisváros valóban egy igazi paradicsom. Sokan úgy vélik, Polignanót Julius Caesar alapította, akit a szépségén túl azért is vonzott ez a hely, mert a Rómából Brindisibe vezető út fontos csomópontja volt. Kolléganőnk tavaly tavasszal járt ezen a mesés helyen, a részletes úti beszámolóját ide kattintva olvashatjátok el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek