A világ legszebb, képeslapra kívánkozó barlangéttermei

Ha valami egészen különleges gasztronómiai élményre vágytok, akkor biztosan egyetértek abban, hogy az ízek és a kiszolgálás mellett a hely sem elhanyagolható. Most olyan éttermeket mutatunk meg, amelyek ősi boltozatok és tengerparti szirtek között, barlangok zugaiban rejtőzve csalogatják a romantkizáni vágyó vendégeket. Íme, a legszebb és a legkülönlegesebbek barlangéttermek a világ különböző pontjairól!

Grotta Palazzese, Olaszország

A dél-olaszországi pugliai régióban az apró Polignano a Mare községben található étterem valóban képeslapokon, magzinok, cikkek, és közösségi portgálok címlapjain szerepel. Az étterem abban a természetes barlangban található, amelyről a nevét is kapta.

A mesés Grotta Palazzese, ahogy a legtöbb fotón láthatjukForrás: grottapalazzese.it

 A tengerre néző természetes barlangban  egy vendégeket fogadó teraszt hoztak létre, ahol akár 150 fő is elfér. Ez a terasz és a bár is a szabadban van, de a barlang boltozata védi az esőtől. Az étterem ezen oldala tehát a tengerre néz, csodálatos kilátással a tengerparti tájra, a másik része pedig egy nagyobb barlang felé, mivel az étterem két különböző méretű barlangból áll.

Az étterem másik, nagyobb barlangba eső része, amelyet kevésbé ismerünkForrás: grottapalazzese.it

Az Adriai-tengerre néző barlang egykor a felső osztály fő állomása volt egy-egy nagy európai körútjuk során, és 1700 óta bulik, illetve bankettek helyszínéül is szolgál. Ez az étterem nemzetközi hírű, ezt bizonyítja a világ legfontosabb magazinjaiban és blogjaiban megjelent számos értékelése is. További információkat az étteremről ide kattintva kaphattok. 

Ali Barbour's Cave, Kenya

Tíz méterrel a föld alatt, a lenyűgöző Diani Beach barlangban található étterem nemzetközi ételeket és a helyben halászott tenger gyümölcseit kínálja. A gyertyákkal megvilágított Ali Barbour's Cave az Instagram egyik kedvenc témája, nem véletlenül. A hely a történelem egy szeletét is megmutatja, hiszen a barlang a feltételezések szerint 120 000-180 000 éves lehet.

A barlang teteje a természetnek köszönhetően nyitott, így vacsora közben a csillagos égbolt alatt romantikázhatunkForrás: alibarbours.com

Az étterem egy ősi, természet által kifaragott korallbarlangban található, amelynek nyitott a teteje, így a vendégek az éjszakai csillagos égbolt alatt vacsorázhatnak egyedülálló környezetben, rendkívüli szintű kiszolgálással és valódi vendégszeretettel.
A hely minden este 18:30-tól vacsoraidőben tart nyitva, de ajánlott asztalt foglalni, és elegáns, alkalmi öltözetben megjelenni. További információkat az étteremről ide kattintva kaphattok.

The Caves Hotel, Jamaica

Az biztos, hogy idilli lehet romantikázni a sziklák és barlangok alkotta éttermekben, amelynek egyik tökéletes példája a jamaicai Negrilben található The Caves Hotel. Mészkő belsejét növények és villódzó gyertyák tarkítják, és az asztalok csupán pár lépésre vannak a tengertől. A helyi specialitás természetesen itt is a tenger gyümölcsei.

Lenyúgöző hely, ahol vacsora közben a Karib-tenger illatát, látványát is magunkba szívhatjukForrás: thecaveshotel.com

A hely egyben olyan szállodaként is működik, ahol a vendégek (csak felnőttek, gyermekek nélkül) hangulatos sziklaparti nyaralókban alhatnak, és a végtelen homokos tengerparton egy barlangban is fürdőzhetnek. A Caves Hotel egyike az utolsó fennmaradt szállodáknak a híres West End Roadon, egy kanyargós útvonalon, amely a városközponttól délre vezet egy távolabbi területre, ahol népszerű a sznorkelezés, a búvárkodás és a sziklaugrás. További információkat az étteremről ide kattintva kaphattok. 

Jameos del Agua Restaurante, Spanyolország

A spanyol Kanári-szigeteki Lanzarote északi végén fekvő Punta Mujeres településén található étterem valóban mesés hely. A látogatók nem csak besétálhatnak egy hatalmas barlanghoz, de innen egy átlátszó, sós vizű medencéhez is eljuthatnak. 

A barlangétterem környezete is megér egy romnatikus sétátForrás: Edmundo Sáez/Wikimedia Commons

A föld feletti ösvény a buja növényvilág között vezet a gyönyörű medencéhez, amelyben élmény megmártózni, míg a másik ösvény egy földalatti előadóterembe visz, ahol több mint 500 ember fér el. Szintén a föld alatt található az étterem és bár is, ahol hetente háromszor vacsorára és táncolni várják az embereket. Az étlap viszonylag megfizethető mediterrán és európai ételek keverékét kínálja. További információkat az étteremről ide kattintva kaphattok. 

Grand Canyon Caverns Grotto, USA

Döbbenetes belegondolni is, de ez az étterem az arizónai Peach Springsben több mint 60 méterrel a Föld felszíne alatt, a Grand Canyonban található! A 345 millió éves barlangrendszerben elég hely van néhány asztalnak, ahol egyszerre nagyjából 7 pár tud vacsorázni. 

A föld felszíne alatt a Grand Canyon mélyén is romantikázhatunkForrás: gccaverns.com

Az itt felszolgált ételek elfogyasztásának – köztük az olyan amerikai klasszikus fogások, mint a hamburgerek, grillezett csirke és steak – ideje korlátozott: 90 perc jut az ebédre és 2 óra vacsorára, hogy a vendégek ne sokáig ácsorogjanak az amúgy lenyűgöző környezetben. Aki itt szeretne ebédelni vagy vacsorázni, az ingyen megtekintheti a hatalmas barlangrendszert is.

A barlangrendszerben sétálni is lehet a vacsi utánForrás: https://gccaverns.com/

A látogatók lifttel utazhatnak 21 emeleten át a különböző földalatti látnivalókhoz. És mondunk még egy fontos érvet e különleges étterem mellett: azért is kihagyhatatlan, mert a híres 66-os út mellett található. További információkat az étteremről ide kattintva kaphattok.
(Forrás: thenationalnews.comtreehugger.com)

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek