Újabb olasz kisváros árul egy eurós házakat

Sant'Elia a Pianisi egy körülbelül 2000 lakosú festői kisváros Olaszország közepén, Molise régióban. A Campobassotól 20 kilométerre lévő település a legutóbbi, amely úgy döntött, hogy házainak kiárusításával próbálja meg elkerülni az elnéptelenedést, írja a themayor.eu.

A múlt hónapban a város úgy döntött, hogy nyolc különálló házat kínál eladásra, egyenként 1 euróért.

Sant'Elia a Pianisi, Olaszország, MoliseForrás: Sant'Elia a Pianisi

Bár ez az ár első hallomásra nagyon kedvezőnek tűnhet, de a vásárolás egyik feltétele további díjak fizetése, amely egy 5000 eurós kauciót is tartalmaz. Ez lesz a biztosítéka annak, hogy a vásárlás feltételeként szabott felújítások megtörténnek.

Azoknak, akik a házat vásárolnak ugyanis szigorú szabályoknak kell megfelelniük, be kell például mutatniuk egy felújítási tervet a ház megvásárlásától számított hat hónapon belül a helyi önkormányzathoz. A munkát pedig a következő három éven belül be kell fejezniük, mondta el a város polgármestere, Biagio Faiella.

Ha többen érdeklődnek egy ingatlan iránt, akkor előnyben részesítik azt a vevőt, aki helyi munkaerő segítségével, helyi alapanyagokból végezteti az építkezést, valamint azt, aki a legrövidebb időn belül tervezi megvalósítani.

Ezekkel a feltételekkel szeretné a város eltántorítani azokat a vevőket, akik csak az egy eurós ár miatt érdeklődnek, de a helyi közösség életében már nem szeretnének részt venni. Egy ingatlan felújítása kötelezi a tulajdonost arra, hogy legalább egy kicsit érdeklődjön a helyi körülmények iránt.

Állítólag már most nagyon sok az érdeklődő, köztük az Egyesült Államokból és Kanadából is. További információt a pályázatról Sant'Elia a Pianisi önkormányzatának weboldalán találsz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek