Különleges jutalom járt annak, aki azonosította a velencei csatornán szörfözőket

Óriási felháborodást váltott ki, amikor múlt szerdán két turista motoros szörfdeszkán száguldozott a történelmi Velence nevezetes csatornáján. Azonnal pénzbírságot szabtak ki a két turistára, de előtte meg kellett találni a delikvenseket. A nyomravezetőnek nem mindennapi jutalmat kínáltak fel.

A helyiek is felháborodtak a turisták viselkedésén - illusztrációForrás: Ruth Archer/Pixabay

Luigi Brugnaro, Velence polgármestere is vérszemet kapott, miután meglátta a videót, amelyet később a Twitteren is közzétett, egy felirattal együtt, amelyben a turistákat "két fennhéjázó idiótának nevezte, akik gúnyt űznek a városból", és ingyenes vacsorát ajánlott fel azoknak, akik azonosítani tudják a szörfösöket.

A két szörföst azóta sikeresen azonosították is – írta ki a polgármester a Twitter-oldalára, de arról nem számolt be, hogy a turisták honnan érkeztek.

Nem ez az első alkalom, hogy egy látogató tiszteletlenül viselkedik egy népszerű olaszországi utazási célponton. A nyár elején a két amerikai turista 27 000 dolláros kárt okozott, miután lerángatta e-robogóját a római Spanyol lépcsőn. A turistákat fejenként 430 dolláros pénzbírsággal sújtották, és azt is megtiltották nekik, hogy többé betegyék a lábukat Róma történelmi belvárosába.

Júniusban négy német turistát 4200 eurós (közel 1,7 millió forint) pénzbírsággal sújtottak, mert Velence egyik történelmi nevezetességén piknikeztek.

A város nem csak azt tiltotta meg a turistáknak, hogy emlékműveken étkezzenek, de azt is, hogy tárgyakat dobáljanak el vagy történelmi szökőkutakba másszanak be – bár a Trevi-kútba érmék bedobása továbbra is megengedett" – írja a pople.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek