Maseratival hajtott le Róma Spanyol lépcsőjén egy ámokfutó

„Elvétettem a kanyart" – nyilatkozta az a férfi, aki Róma híres Spanyol lépcsőjén hajtott le egy Maseratival a napokban. A határrendészeknek sikerült azonosítani és megállítani a sofőrt, aki miután visszaadta a bérelt autót, megkísérelte elhagyni az országot – tudtuk meg a telegraph.co.uk híreiből.

A Spanyol lépcső Róma egyik legkedveltebb történelmi látványosságaForrás: Pixabay - ptra

A  vakációját töltő üzletember nem ismerte a történelmi város utcáit, és hajnalban, a hotelbe vezető úton rosszul kanyarodott. Hogy orvosolja az eltévesztett irányt, a Spanyol lépcső bukdácsolt le az autóval. Nem okozott különösebb nehézséget az üzletember előállítása, hiszen a bérelt Maseratival elszabadult férfi ámokfutását a kamerák is rögzítették, így kis idő elteltével megtalálták a rendészek. Ha nincs a kamerafelvétel, talán még mindig folytatná a vakációját a szóban forgó férfi, pedig a váratlan ámokfutásával a turisták bőröndjei által amúgy is roncsolt XVIII. századi nevezetességet jelentősen sikerült megrongálnia.  

A teljesen értelmetlen akcióért valószínűleg nagyon magas pénzbírságot kell fizetnie, a Kulturális Örökségvédelmi Felügyelet vizsgálja a kárt és hamarosan be is hajtják a férfin. A történelmi jelentőségű Spanyol lépcsőt 2015 és 2016 között 1,5 millió euró értékben restaurálta a Bvlgari divatház. Érdekességként még annyit, hogy a Trevi-kút legnagyobb felújítását is egy divatcég, a Fendi-ház és Karl Lagerfeld divattervező szponzorálta 2012-ben, 2,2 millió euró értékben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek