Hatalmas bírságot fizetett 4 turista egy piknikért Velencében

Négy német turistát 4200 eurós (közel 1,7 millió forint) pénzbírsággal sújtottak, mert Velence egyik történelmi nevezetességén piknikeztek. A csoport élelmet vásárolt, és tábort vert egy kis téren, a velencei Campo Zaccaria közelében. Székeket raktak ki, és terítőt terítettek egy kőépítményre, amelyről kiderült, hogy egy 18. század elejéről származó, használaton kívüli kútfő – írja a The Times.

"Lehet, hogy azt gondolták, ez normális viselkedés, de Velencében nem lehet étkezni egy 300 éves kútfőn, és gyorsan értesítettek minket" – mondta Marco Agostini, a velencei rendőrség vezetője.

A csoport tiltakozása ellenére mind a négyüket fejenként 1050 eurós pénzbírsággal sújtották, így az olcsó piknik rendkívül drága vacsorává változott.

Agostini elmondta, hogy a világjárvány idején a turizmus kétéves szünetét követően a napi látogatók száma átlagosan 90-100 ezerre emelkedett. Ez azt jelenti, hogy a rendőrség visszatért a városi illemszabályok betartatásához.

„Meg kellküzdenünk azokkal az emberekkel, akik drónokat reptetnek, robogóval körbejárják a Szent Márk teret, és csatornákban merülnek" – mondta.

A helyiek is egyre kevésbé tolerálják a turisták viselkedését - illusztrációForrás: Ruth Archer/Pixabay

A múlt hónapban maga Velence polgármestere, Luigi Brugnaro bírságolt meg 400 euróra egy Grand Canaléban megmártózó férfit, mielőtt még a rendőrség megérkezett volna.

Olaszország érzékeny, öregedő műemlékeivel és palotáival való visszaélések miatt.

Rómában a közelmúltban pénzbírságot szabtak ki egy amerikai turistára, amiért megrongálta a város Spanyol lépcsőit egy elektromos robogóval. Egy szaúd-arábiai látogató sem úszhatta meg a büntetést, amikor Maseratijával véletlenül lehajtott a híres lépcsősoron.

„A látogatók száma visszatér a pandémia előtti szintre, és még mindig nem láttuk azokat a kínai és indiai turistákat, akik csak néhány órát töltenek a városban" – mondta Agostini. Szerinte, a turizmus idei meredek felfutása ellenére a tűrhetetlen viselkedést ellenőrzésük alatt tartják. „Úgy tűnik, elterjedt a hír a szabályokról" – mondta.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek