Itt készülnek a Velencei karnevál legszebb maszkjai

A most zajló Velencei karnevál ideje alatt megnyitotta kapuit a Ca'Macana, az egyik legrégebbi maszkműhely Velencében, ahol nem csak megmutatják a régi velencei maszkokat, de a készítésének technikáit és rendkívüli hagyományait is elleshetik az érdeklődők – olvasható a cég weboldalán.

Ilyenkor szebbnél szebb, színes maszkot viselő emberek töltik meg a velencei utcákatForrás: NurPhoto via AFP/Luigi Berengo/LiveMedia/NurPhoto/Luigi Berengo

Már javában zajlik, és még március 1-ig tart a karnevál, ahol idén is rengeteg, gyönyörű maszkot viselő ember sétálgat az utcákon. A Ca'Macana a velencei karneváli maszkok egyik legismertebb és legelismertebb gyártója a világon. Ez a cég 1984 óta készíti a legjobb minőségű velencei maszkokat a hagyományos velencei maszkoktól, a fantasztikus, egyedi alkotásokig.

Az autentikus technikát követve kifinomult és tartós papírmasé maszkokat készítenek, és arra törekednek, hogy a maszk készítés ősi hagyománya fennmaradjon, illetve a jövőben is tovább fejlődjön. Ebbe a műhelybe tudnak most belesni az érdeklődők.

Aki idén nem tudott a karneválra és erre a különleges helyre eljutni, kis kárpótlásul ebben a kisfilmben is körül nézhet a műhelyben, a tulajdonos, Mario Belloni segítségével:

A cég autentikus velencei maszkok készítése iránti elkötelezettségét az évek során sokan elismerték, és ennek eredményeként számos filmhez és színházi produkcióhoz is őket választották, köztük Stanley Kubrick Tágra zárt szemek, vagy A szürke ötven árnyalata filmekhez, illetve a Bécsi Opera és a Vogue divatfotóihoz is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek