Meglepő strandszabályok léptek életbe egyes tengerparti üdülőhelyeken

Korábban már beszámoltunk róla, hogy betiltották a bikini viselését az olasz tengerparti városban, és dohányzási tilalom lépett életbe Barcelona összes strandján is. A TimeOut most összeállította,  milyen további szigorú szabályok vonatkoznak a strandolókra egyes európai országokban. Az intézkedések azért szükségesek, hogy a turisták élhetőbb, tisztább környezetben élvezhessék a fürdőzést. 

Sorrento városában az utcákon és köztereken tilos a bikini viseléseForrás: Shutterstock/lukaszimilena

Mallorca: tilos a futballtrikó 

Júniusban a mallorcai Playa de Palma üdülőhely tizenegy étterme fogott össze, hogy új öltözködési szabályokat vezessen be. Aki futballmezt, pántnélküli felsőt, utcai árusoktól vásárolt kiegészítőt vagy olyan ruhát visel, amelyen alkoholmárka logója szerepel, eltiltják az érintett éttermekbe való belépéstől.

Szardínia: nincs törölköző

A szardíniai Spiaggia della Pelosa Európa egyik legérintetlenebb homokvidéke – és a helyiek ezt szeretnék megőrizni. A látogatóknak ezentúl 3 eurót kell fizetniük a belépéskor, és naponta csak 1500 strandolót fogadnak.

Szardínia finom homokos strandjain tilos a törölközőt leteríteniForrás: Shutterstock/DaLiu

A belépést követően a fürdőzőknek egy sárga azonosító karszalagot kell viselniük, valamint tilos magukkal törölközőt hozniuk, mert az túl sok területet foglalna el a homokos parton. Nem ez az egyetlen tengerparti strand szardínián, ahol korlátozást vezettek be: Lu Impostu naponta maximum 1500 főben, míg Brandinchi 3330 főben határozta meg a napi belépők számát.

Büntetés jár, ha valaki a tengerben végzi el a dolgát

Végül, az egyik legérthetőbb strandszabály szerint a galíciai Vigo városában 750 eurós (kb 305 000 forint) pénzbírságot kell annak fizetnie, akit rajtakapnak, hogy a tengerparton vagy a tengerbe vizel. (És igen, ide tartozik a kakilás is.) Vigo városi tanácsa azt is megtiltotta, hogy az emberek szappannal és samponnal mosakodjanak a tengerben, mivel ezek szennyezik a tengert és a helyi élővilágot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek