Videó: Felbőszült oroszlánfókák zavarták el a strandolókat

Egy a közösségi médiába feltöltött videó terjed szélsebesen az interneten, amelyen az látható, hogy két, igencsak mérgesnek tűnő, több száz kilós oroszlánfóka kergeti el a strandolókat a San Diego melletti, zsúfolt, La Jolla Cove nevű tengerparti strandon – olvasható a Today oldalán.

Az oroszlánfókákat alvás közben zavarták meg A kép illusztrációForrás: Pixabay/Alexas_Fotos

A kaotikus jelenetet Charlianne Yeyna filmezte le, mert szerinte nagyon vicces volt látni, ahogy ezek az óriási oroszlánfókák elüldözik a turistákat" – mondta a San Diego-i NBC 7-nek. De bármennyire is mulatságos, a videó aggodalmakat is felvet azzal kapcsolatban, hogy mi történhet, ha az emberek túl közel kerülnek a tengeri ragadozókhoz. Nézzétek csak!

„Az oroszlánfókák éppen aludtak, amikor egy nő közel ment hozzájuk, hogy lefotózza őket, és erre az állatok megvadultak" – magyarázta Yeyna. 

A National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) szerint a kaliforniai oroszlánfókák  intelligens és játékos állatok, ugyanakkor erősek és veszélyesek is.

És mivel a szaporodási időszak június végétől augusztus elejéig tart, a hímekről ismert, hogy agresszíven védik a területeiket. A videónak tehát figyelemfelhívó szerepe is lett, hiszen bemutatja azt, hogy milyen veszélyesek lehetnek az oroszlánfókák, ha megzavarják őket. A San Diego-i La Jolla Cove öböl közismerten népszerű a közeli sziklákon napozó fókák körében, ezért táblák figyelmeztetik az embereket, hogy hagyjanak teret a vadállatoknak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek