Lenyűgöző 4 perces videó készült bolygónkról a világűrből

November elsején tette közzé az utolsó videóját az Európai Űrügynökség (ESA) francia asztronautája, Thomas Pesquet, aki két nappal ezelőtt tért vissza hónapokig tartó második küldetéséről, amelyet a Nemzetközi Űrállomáson töltött. Az Alfa nevű missziójában szerzett élményeitől egy négyperces timelapse videóban búcsúzik, amelyben egyetlen nap, egészen pontosan szeptember 20. felvételeit sűrítette össze – derül ki az ESA weboldaláról.

Forrás: ESA / YouTube

A kamera két másodpercenként rögzített felvételeit fűzte össze egyetlen képsorrá, és mivel a videó körülbelül 12-szer gyorsabb a valós sebességnél, ezért abban másodpercenként 25 kép látható az űrből.

"Valószínűleg ez lesz utolsó timelapse videóm az Alfa küldetésből. Egy igazi különlegességet mutatok déli sarki fénnyel (aurora australis), villámlásokkal, űrsétával, majd onnan a visszatéréssel kevesebb mint öt perc alatt. Önök csak üljenek le egy HD-képernyő elé, és élvezzék a látványt!" – posztolta Facebook-oldalán a francia űrhajós.

Forrás: ESA / YouTube

Thomas Pesquet kapcsán legutóbb akkor írtunk, amikor még javában a SpaceX Crew-2 küldetésén töltötte napjait, és júliusban hazánkat vette célkeresztbe kamerájával. Akkor a Balatonról készített gyönyörű felvételeket, amelyeket itt nézhet meg. Egyébként megéri az űrhajóst Facebookon vagy Twitteren követni, hosszú idő óta ő az egyik legaktívabb fotós űrhajós, szinte napi rendszerességgel készít szebbnél szebb képeket planétánkról.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek