Világűr-illatú parfümöt fejlesztett a NASA-val dolgozó vegyész

Steve Pearce vegyész, az elsősorban az élelmiszeriparban tevékenykedő Omega Ingredients társaság alapítója fejlesztette ki az illatot, mely eredetileg arra szolgált, hogy megkönnyítse a NASA űrhajósainak űrbéli küldetéseit. Most ez az illat már palackozva is kapható a Kickstarteren - derül ki a Travel and Leisure cikkéből.

A Homár-ködForrás: skeeze/pixabay.com

Mint Pearce elmondta, az illat kifejlesztése még 2008-ban kezdődött, amikor leszerződött a NASA-val arra, hogy rekonstruálja a Mir űrállomás belsejének szagát. Ebből alakult ki 2020-ra az „Eau de Space" elnevezésű keverék, mely azonban, hangozzék bármilyen izgalmasan is, nem valószínű, hogy bármikor is megtelepedhet a drogériák polcain, ugyanis illata leginkább úgy írható le, mint a sült steak, a málna és a rum kombinációja. Mindez némiképp rímel arra, hogy Petrgy Whitson űrhajós egy 2002-es interjúban az űr illatát úgy írta le, mint a forró fém és a sült steak keveréke.

Ettől még a csillagászat rajongói örülhetnek az új terméknek, és 29 dollárért már hozzá is juthatnak egy palackhoz, melyet várhatóan 2020 októberében kapnak kézhez. Minden vásárlás után egy üveget iskoláknak adományoznak, hogy a kisdiákok is megismerhessék az univerzum illatát.

A kampányhoz már több mint 200 000 dollár gyűlt össze, de az első kör után nem tervezik több palack előállítását. Helyette azonban hamarosan jöhet a Hold illata.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek