Így fest a Balaton a Nemzetközi Űrállomásról

  Kellemes meglepetéssel szolgált Thomas Pesquet francia ESA űrhajós tegnap délután: hazánkat vette célkeresztbe kamerájával, és csodaszép képeket készített az egyik kedvenc nyaralási helyszínünkről, a Balatonról - adja hírül a spacejunkie.hu.

  Forrás: Thomas Pesquet/ESA

  Pesquet feltehetően az ISS kupolamoduljából készítette a képeket - írja a magazin, hozzátéve, hogy megéri az űrhajóst Twitteren követni, ugyanis hosszú idő óta ő az egyik legaktívabb fotós-űrhajós, szinte napi rendszerességgel készít szebbnél-szebb képeket a Földről.

  Forrás: Thomas Pesquet/ESA

  Thomas Pesquet jelenleg a második űrrepülését hajtja végre a SpaceX Crew-2 küldetése keretében, és az Expedíció-66 állandó személyzetének egyik tagja. Az űrállomásra április 24-én dokkolt a Dragon Endeavour, amit egy nappal ez előtt állított pályára egy Falcon-9 rakéta. Várhatóan idén októberben fognak hazatérni, de még ezelőtt egy Dragon áthelyezésre is sor kerül - teszik hozzá.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek