Eladóvá vált egy teljes umbriai falu mintegy 500 lakosával együtt

Egyre gyakrabban írunk olyan olasz falvakról, amelyekben 1 eurós házakat kínálnak megvételre az elnépesedés miatt. Ezúttal azonban többről van szó. Egy Parrano nevű umbriai település kastélyát az egész faluval együtt bocsátják árverésre, amelynek jelenleg mintegy 500 lakosa van – írja a siviaggia.it.

Eladó a falu, októberben lehet is rá licitálniForrás: Avicenna07/Wikipedia

A teljes terület – több mint 1000 hektár – a történelmi központ négy épületét, 23 parasztházat, vadászterületet istállókkal, 12 tavat és további 2500 hektár mezőgazdasági területet foglal magában. De mindezek értékét a kastély dobja meg. A teljesen felújított, szállodává alakított épület 26 lakosztállyal és egy wellness-központtal rendelkezik. Ha pedig mindez nem lenne elég, lehetőség van egy további, 130 szobás szálloda fejlesztésére, golfpályával és gyógyfürdővel együtt, amely még 5300 négyzetméteren felépíthető.

Parrano az UNESCO bioszféra-rezervátumába tartozik: sűrű erdők, szőlők és olajfák borítják.

Ideális kiindulópont Umbria felfedezéséhez, de jó összeköttetéssel rendelkezik Rómával és Firenzével is. A kastélyt és annak vagyontárgyait októberben egy aukción értékesítik, összesen 15 millió eurós kikiáltási áron.

"Az exkluzív és békés helyszín, Parrano, jól megőrzött örökségével együtt a potenciális befektetőknek kínál lehetőséget egy egyedülálló turisztikai célpont kialakítására, amely magánszállást, vendéglátást, sportlehetőséget, wellnesst, kulturális örökséget és egyedülálló bioszférában elhelyezkedő természetet kínál a látogatóknak" – mondta Leonardo Stassi, a Bayview Italia Hotel Real Estate ügyvezetője.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek