Róma régiójában kínálnak egy eurós ingatlanokat

Rómától körülbelül 100 kilométerre délre, másfél órányi útra, a Lepini-dombokon található Maenza, ahol az önkormányzat több tucat elhagyott kőlakást kínál egy euróért - adja hírül a cnn.com.

Maenza, OlaszországForrás: Giambattista Lazazzera/shutterstock.com

Az első néhány eladásra szánt házra augusztus 28-ig lehet jelentkezni, de mint a polgármester, Claudio Sperduti elmondta, fokozatosan többet is piacra dobnak, ahogy a tárgyalások haladnak az eredeti tulajdonosokkal. Az érdeklődő vásárlók kapcsolatba is léphetnek a városházával, és elmondhatják konkrét igényeiket, melyekhez a tisztviselők megpróbálják megtalálni a megfelelő ingatlant. A város reméli, hogy mintegy 100 elhanyagolt ingatlanba tud új életet tud lehelni, amelyek közül néhány akár a járókelőkre is veszélyt jelenthet romos állapota miatt.

Az ingatlanvásárlóknak három éven belül fel kell újitaniuk a lakást, és 5000 eurós kauciót kell fizetniük, amelyet a munkák befejezése után visszakapnak. Részletes átalakítási tervet kell benyújtaniuk, leírva azt is, hogy mi lesz az ingatlan új funkciója: otthon, panzió, üzlet vagy étterem. Odaköltözni nem kötelező, de előnyben részesítik azokat a gyermekes családokat és fiatal párokat, akik legalább valamennyire állandó jelleggel szeretnének Maenzában élni. Ha több pályázó szeretné ugyanazt a házat, akkor elsőbbséget élveznek a letelepedni vágyók és azok, akik a terveik szerint a leggyorsabban elvégzik a felújításokat. Bővebb információk angolul itt találhatók, linkekkel az olasz nyelvű pályázati kiíráshoz.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek