Már ezen a természeti kincsekben gazdag szigeten is lehet 1 eurós házakat venni

Nem csak Olaszországban, de most már Grönlandon is lehetőség van akár 1 euróért házakat vásárolni. Az a gondolat, hogy egyes földrajzi területek demográfiai helyzetét ilyen módon megkönnyítsék, futótűzként terjedt el, és olyan távoli és gyönyörű területeken is lehetővé vált ez a kezdeményezés, mint most Grönlandon.

Grönland mesés élményeket, kalandlokat és most olcsó házakat is kínál - illusztrációForrás: Bernd Hildebrandt/Pixabay

Végül is ez a világ legnagyobb szigete, ahol a természet a legvadabb és a legszebb arcát mutatja. Szinte feltáratlan terület, mivel csak néhány tízezer lakosa van. Olyan ország, amely a legtöbb utazót elvarázsolja. Számtalan fjord kerül a túrázók útjába, akik megismerkedhetnek az inuit kultúrával, bálnákat figyelhetnek meg, szánkózhatnak, és a sziget északi részén felfedezhetik az örök hó birodalmát is. 

Nagyon érdekes lehetőség ez azoknak, akik szeretik az északi természeti világot, az érintetlen helyeket, ahol azzal is számolni kell, hogy az Északi-sarkkörön túl júniusban a nap a látóhatár felett marad 24 órán keresztül, míg decemberben a csodálatos északi fényekben úszó égi jelenségnek is szemtanúi lehetnek. Egy grönlandi ház teljesen megváltoztathatja az emberek gondolkodását, és aki belevágna, annak sokkal egyszerűbb dolga van most ott a legjobb házak megtalálásában, mint repülővel elutaznia a fővárosba, Nuukba. Ezen a webhelyen ugyanis kiválaszthatja az álmai otthonát, mivel minden egyes ház ár és hely szerint van feltüntetve, illetve kategorizálva, így nagyon megkönnyíti a keresést.

 Aki élne ezzel a lehetőséggel, és felfedezne egy, a maga nemében valóban egyedülálló és hihetetlen szigetet, ahol vad és zord vidék, és nincsenek leburkolva az utak a városok és a települések között, annak itt a lehetőség, hogy belevágjon4 Ugyanakkor azzal is számoljon, hogy emiatt a legkényelmesebb módja, ha Grönlandon utazgatna, hogy helikopterre hajóra vagy repülőgépre száll az országon belül – írja a siviaggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek