Ebben a horvát városban a leglátványosabb a naplemente, amelynek ezer árnyalata Alfred Hitchcockot is elvarázsolta

Bár mindennapi életünk része, soha nem unjuk meg, hogy megfigyeljük azokat a perceket, amikor a Nap nyugovóra tér. Mert nincs két egyforma naplemente sem, ráadáasul mindegyik lélegzetelállítóan szép. Ha a létező legszebb naplementét keressük, van egy hely, amely úgy tűnik, hogy az egész világot elkápráztatja – írja a siviaggia.it

Nincs két egyforma naplemente ezen a helyen semForrás: Ivan Vuksa/Pixabay

Zadar az a hely, ahol gyönyörű látványt nyújt a naplemente a hangulatos, ókori római romok, a középkori templomok és a kristálytiszta tenger felett, a világ egyik legszebb és varázslatos természeti látványává téve. Erről a zadari élményről videók tucatjait találhatjuk meg a legnagyobb videómegosztón, íme, az egyik!

"Itt van a világ legszebb naplementéje" – mondta Hitchcock, amikor 1964 májusában a szállodai szobájából kinézve megbabonázta a látvány. És azóta nincs olyan ember, aki ne értene egyet ezzel a kijelentéssel, sőt aki ott turistáskodik, annak kötelező program a híressé vált égi jelenséget megtekinteni. A zadariak azonban még emlékezetesebbé szerették volna tenni ezt a látványosságot. Hogy fokozzák a vizuális élményt, 2005-ben Nikola Bašić horvát építész egy tengeri orgonát épített, amelynek sípjait a tenger hullámai szólaltatják meg a város kikötőjének márványból készült mólóján. Csakhogy ezt a varázslatot még tovább tudták emelni, egy másik érzéki élménnyel! Közvetlenül az orgona mellett található a Nap köszöntése, ennek a ragyogó építésznek egy újabb installációja, amely az ember természettel való kommunikációját jelképezi.

Igazi vizuális élmény a szemnek, és gyógyír a léleknekForrás: xbrchx/Shutterstock

Ez az izgalmas emlékmű 300, többrétegű üvegből készült napelemből áll, amelyek a nap folyamán elnyelik a napenergiát, naplementekor pedig látványos fényshowt hoznak létre a tenger mellett. Ezek az installációk minden érzékszervünk számára igazi éményt nyújtanak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek