Így zenél a tenger a zadari orgona-lépcsőkön

A hatalmas kőből faragott tengeri-orgona sípjait a tenger hullámai szólaltatják meg Zadar városában a márvány mólón. Pompás ingyen koncert a tenger szólamaira érzékeny turistáknak.

Fotó: Wikipedia

A Termálfürdő online talált egy újabb videót a különleges hangszerről, amelyet még Nikola Basic horvát építész készített a háború sújtotta Zadar város számára, hogy egy kis zenét adjon vissza a térségbe. A természet alapú hangszer 35 orgonasípja a város márvány mólóján folyamatosan zenél, ahogy a hullámok érik a partszakaszt. A kőből faragott sípok hangokká alakítják a hullámokat.

A 70 méter hosszú orgona sípjai, az Adriai tengerbe vezető lépcsőkbe lettek telepítve. Minden lépcsőfok öt sípot tartalmaz, melyek különböző hangmagasságokban szólalnak meg a hullámok hatására. A hangszer már 2005 óta játszik a víz hullámaival, a zenélő tengerpartot a helyiek és a turisták is évek óta imádják. Sokan járnak ide meditálni, sétálni, vagy csak nézni a naplementét, miközben hallgatják a tenger zenéjét.

A vízi orgonáról nemrég mi is írtunk, amikor a legjobb nyári élmények felfedezésére buzdítottuk olvasóinkat a horvát tengerparton. Itt olvashatnak arról a Napüdvözlet nevű installációról is, amelynek fényjátéka a naplementével párhuzamosan veszi kezdetét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek