Magyar rendőrökhöz is fordulhatnak a turisták Horvátországban

A Zadar és Pula környékén nyaralók éjjel-nappal elérhetik az ott szolgálatot ellátó magyar rendőröket, akik június 10-én felkészítésen vettek részt a Rendőrségi Igazgatási Központban. A magyar rendőrök július 1. és augusztus 31. között segítik horvát kollégáik munkáját a tengerpart idegenforgalmi szempontból frekventált övezeteiben - olvasható a police.hu oldalán.

Zadar, óvárosForrás: shutterstock / Készítette: xbrchx

A közös járőrszolgálat során a rendőrök Zadarban és Pulában, valamint a környékbeli településeken, leginkább a strandok környékén, továbbá az utazók által látogatott helyeken lesznek jelen. Jellemzően a turisták részére adnak tájékoztatást, szükség esetén útbaigazítják a nyaralókat. A kiválasztás során szempont volt a nyelvtudás, így a Horvátországba induló magyar rendőrök közül öten beszélnek angolul, egyikük pedig horvátul is tud.

Horvátországba a belépéskor egy nyilatkozatot kell kitöltenie, mely letölthető a Konzuli Szolgálat honlapjáról, ahol az utazáshoz szükséges információk is megtalálhatók. Zadarban és környékén a +36 30 114 8704-os, míg Pulában a +36 30 744 6147 telefonszámon érhetők el a rendőrök július 1. és augusztus 31. között.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek