Királyi ceremónia közepette jelentették be a Tower új hollójának nevét

Mi is beszámoltunk a hírről, hogy a londoni Tower a II. világháború óta tartó leghosszabb bezárásának végét azzal ünnepli, hogy szavazásra bocsátotta a legkisebb hollófiókája névválasztását. Május 4. és 18. között lehetett szavazni, hogy a márciusban kikelt madárnak a Florence, a Matilda, a Branwen, a Brontë vagy a Winifred nevet adják. Tegnap megnyitották a Towert a látogatók előtt, és a The Royal Yeomanry zenekar trombitáin felharsogtak a fanfárok, amikor a Tower hollómestere felolvasta az új kislány hollójuk nevét, amely végül a Branwen nevet kapta.

Az őrök tegnap hivatalosan is kinyitották a Tower kapuját a nyilvánosság előttForrás: AFP/Justin Tallis

Négy hollófióka kelt ki a Towerben idén tavasszal, közülük egy hím és egy nőstény az erődítményben maradt. Edgart, a hím hollót, Edgar Allan Poe-ról, a Holló szerzőjéről nevezték el, míg a nőstény holló nevének megtalálására online versenyt rendeztek. Chris Skaife hollómester rövid névlistát állított össze, amin a történelemből, mitológiából és a Tower múltjának híres meséiből merített női nevek szerepeltek.

Chris Skaife hollómester Branwent tartja a kezében a londoni Tower újranyitása során, 2021. május 19-énForrás: AFP/Justin Tallis

Megkérdezték a hollómestert is, hogy elégedett-e a választott névvel, mire azt válaszolta, hogy nagyon is az, hiszen Branwen a hollók, a szépség és a szerelem királynője volt. Branwen most csatlakozni fog további nyolc hollóhoz, amelyek szintén a Towerben élnek, így miután tegnap az épület megnyílt, a látogatók újra közelről és személyesen láthatják őket, amikor az erőd falain belül barangolnak – írja a Royal Central.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek