Egy híres nőről nevezik el a Tower frissen kikelt hollófiókáját

A második világháború óta tartó leghosszabb bezárásának végét ünnepli azzal a londoni Tower, hogy szavazásra bocsájtja a legkisebb hollófiókája névválasztását. Május 4. és 18. között lehet arról szavazni, hogy a márciusban kikelt madárnak a Florence, a Matilda, a Branwen, a Brontë vagy a Winifred nevet adják. Olyan nők neveit választották ki, akik történelmileg jelentős szerepet töltöttek be, úgy, mint pl. Florence Nightingale vagy az angol irodalom legendás testvérpárja, a Brontë nővérek – írja a mylondon.news.

Az idei hollószaporulat egyik tagjának a nevét ezúttal nem a hollómesterek, hanem a nép akarata dönti elForrás: YouTube.com

A legenda szerint, ha egyszer a madarak végleg elhagyják az erődöt, akkor nemcsak maga az építmény, hanem az egész királyság is romba dől. Azok, akik hajlamosak hinni az effajta babonákban, megkönnyebbülten értesühetnek arról, hogy márciusban négy hollófióka is kikelt a Towerben lakó tenyészpárnak, Huginnnak és Muninnnak köszönhetően. Minden évben nagy eseménynek számít az új fiókák érkezése, amiről a hollómester mindig készségesen beszámol. 

A névre váró tojó és bátyja, Edgar – aki A holló című verséről híres Edgar Allan Poe íróról kapta a nevét – Londonban marad, így már kilencre emelkedik a Towerben lakó hollók száma. Két testvérük a fővároson kívülre költözik.

Örülünk, hogy két új tag csatlakozott a hollóközösséghez itt, a Towerben" – mondta Chris Skaife, hollómester.

"Nagy nyomás nehezedik ránk a híres hollók neveinek kiválasztásakor, ezért remélem, hogy az emberek szerte a világon segítenek nekünk megnevezni a legújabb csapattagot, és személyesen is meglátogatják őket." A torony jövedelmét erősen sújtotta a koronavírus-járvány, de az attrakció készen áll arra, hogy számos biztonsági intézkedés mellett május 19-én újra megnyissa kapuit a látogatók elött. A nyertes nevet az újranyitás részeként hirdetik meg. Ha szeretnének beleszólni a pici holló nevének kiválasztásába, ide kattintva szavazhatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek