A londoni Tower legendás hollói labdáznak unalmukban

A London egyik látványosságának számító hollók unatkoznak a Tower látogatói nélkül, ezért gondozójuk mindenféle játékkal igyekszik szórakoztatni őket. A legenda szerint még II. Károly idején döntöttek úgy, hogy a Towerben mindig kell, hogy legyen legalább hat holló, mert ha ezek elhagyják a várat, a monarchia összeomlik. Állítólag sok valóságtartalma nincs a történetnek, és valójában csak a 19. század végén váltak a hollók állandó lakóivá a Towernek, ám ennek ellenére ma már London legkedveltebb turistalátványosságai közé tartoznak a madarak.

A hollóknak hiányoznak a turistákForrás: Historic Royal Places

Azonban a Towert sem kíméli a látogatók hiánya: míg tavaly egy átlagos napon akár 15 ezer turista is megfordult a várban, addig ma ez a szám 800 körül mozog, és a jelentős visszaesés bizony a hollók közérzetére is hatással van. A hollók unatkoznak, hiányzik nekik a sokszínű vendégsereg, amely természetesen állandóan finom falatokkal látta el őket. Hogy az állatok deprimált hangulata ne állandósuljon, gondozójuk a LonelyPlanet cikke szerint új játékokkal igyekszik lekötni a figyelmüket.

A július közepén újranyitott Towerben kisállatoknak kitalált játékok mellett kis labdákat kaptak a hollók, így Jubilee, Harris, Gripp, Rocky, Erin, Poppy és Merlina kevésbé szenved a megszokott zsivaj hiányától.

Az alábbi videóban bepillantást nyerhetünk a híres hollók életébe:

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek