A hollóknak hála, most már biztos nem esik el a királyság

Az első fióka április 23-án, Szent György, Anglia védőszentjének napján kelt ki. Az után, hogy tavaly év végén egy költőpár - Huginn és Muninn - érkezett a Towerbe. Legutóbb 30 éve gyarapodott fiókákkal az egykori királyi erőd hollóállománya.

Forrás: Historic Royal Places

Mostanra mind a négy fióka jelentősen gyarapodott, magasságuk 8-ról 32 centisre nőtt, köszönhetően étrendjüknek, amely egérből, patkányból és fürjből áll. A fiókákat kétóránként etetik - olvasható a Historic Royal Palaces honlapján. A fiókák közül csak egy fog a Tower területén maradni, de még nem döntötték el, hogy a György vagy a Georgina nevet kapja.

A Towerben általában hat holló fészkel, és a legenda szerint ha elköltöznek az egykori királyi várból, akkor mind az erőd, mind a királyság elesik. Nem tudni, mióta élnek hollók a Towerben, de a 17. században uralkodó II. Károly volt állítólag az első, aki ragaszkodott ahhoz, hogy legalább hat holló legyen a királyi vár területén.

Jelenleg hét holló él a mintegy ezeréves erődben, az új családon kívül. Nevük Erin, Rocky, Jubilee, Harris, Poppy, Gripp és Merlina. A madaraknak saját gondozója van, az úgy nevezett Ravenmaster, aki felügyeli az étrendjüket és ügyel rá, hogy mindig épségben hazatérjenek éjszakára; sőt most már büszke apukának is érzi magát, mióta a fiókák egyre szebben növögetnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek