Aggódnak az angolok, mert eltűnt a Londoni Tower hollóinak királynője

Az erőd személyzete szerint a londoni Tower hollókirálynője több hete eltűnt, ezért attól tartanak, hogy elpusztulhatott. Merlina 2007-ben csatlakozott a madárcsapathoz, de most már hetek óta nem látják. A Towernek általában hat hollója van, de jelenleg heten állnak szolgálatban. A legenda szerint, ha egyszer a madarak végleg elhagyják az erődöt, akkor nemcsak maga az építmény, hanem az egész királyság is romba dől.

A hollóőrök mindegyike kedveli a védenceitForrás: ONLY FRANCE via AFP/ROQUES-ROGERY/ ONLYWORLD.NET/Roques-Rogery

A szóvivő szerint "Merlina folyamatos távolléte azt jelzi számunkra, hogy sajnos elhunyt". Hozzátette: "Merlina vitathatatlanul a madárcsapat vezére volt, a Tower hollóinak királynője. Nagyon fog hiányozni a hollótársainak, a hollómesternek és mindannyiunknak a Tower közösségében".

Christopher Skaife hollómester elmondta, hogy időbe telik neki Merlinát elgyászolni. „Tudom, hogy sok kedves embert elszomorít ez a hír. Nálam, senkit sem jobban. Kérem, bocsájtsák meg néhány napos távollétemet" – mondta a szomorú hollómester közösségi médiás nyilatkozatában. A torony munkatársai hozzátették, hogy nem tervezik gyorsan megtalálni Merlina utódját.

Christopher Skaife hollómester itt éppen a madarak etetését végziForrás: AFP/Tolga Akmen

Úgy gondolják, hogy II. Károly volt az első uralkodó, aki hivatalosan kimondta, hogy a madarakat mindenkor a Towerben kell tartani. Amikor már csak egy holló állt szolgálatban, Winston Churchill elrendelte, hogy legalább hatra növeljék a madárállományt. 2018-ban a torony hollótenyésztési programot indított, miután a Történelmi Királyi Paloták szervezete felhívta a figyelmet arra, hogy a madarak beszerzése egyre nehezebb – írja a BBC.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek