Elakadt a Tower Bridge, hatalmas közlekedési káosz alakult ki Londonban

Szombaton megállt a forgalom London központjában, miután a Tower Bridge egy mechanikai hiba miatt több mint egy órán át nyitva maradt. A híres hídról készült képeken jól látszik, hogy a két „szárnya" különböző szögben áll, és a szemtanúk azt is mesélték, hogy nem egyszerre ereszkedtek lefelé – írja az Evening Standard.

Nyitva maradt a híd, ráadásul igen furcsánForrás: AFP/Thames RIB Experience/Thames Rib Experience

A  közösségi média hamarosan megtelt a kommentelők bejegyzéseivel. "A toronyhíd határozottan beragadt! Az egyik oldal jött lefelé, de a másik nem." Egy másik tanú szerint: "Az általunk hallott biztonságiak rádiói szerint több hiba is van."

A forgalom mindkét irányban állt néhány órán keresztül, a járművezetőket pedig arra kérték, hogy alternatív útvonalakat használjanak. A londoni rendőrség a Twitteren megerősítette a hírt: "A Tower Bridge jelenleg mechanikai hiba miatt zárva van a gyalogosok és az autós forgalom elől. A szerelők keményen dolgoznak a híd javításán. Kérjük, keressen alternatív útvonalakat."

A gyalogosok szerint addigra a híd mindkét oldalán több mint egy órán át várakoztak. Délután 6 óráig mindkét szárnyat leeresztették, de a forgalmat és a gyalogosokat még továbbra is visszatartották. Végül 18:30-kor a rendőrség megosztott egy frissítést a Twitteren, ami arról szólt, hogy az autós forgalom elől továbbra is le van zárva a híd, de a gyalogosoknak nyitva áll, a szerelők pedig a híd rögzítésén dolgoznak.

Utoljára hasonló eset 2005-ben történt, akkor a rendőrség 10 órára zárta le a hidat, mivel szintén egy technikai probléma miatt nem lehetett leengedni a híd két szárnyát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek