Az Eiffel-torony arany színbe öltözik a 2024-es párizsi olimpia tiszteletére

A világ leghíresebb, négyévente megrendezett sporteseményét a világ egyik legszebb, legszuggesztívebb és legromantikusabb városában rendezik meg 2024. augusztus 2. és 18. között. A világ legjobb sportolói között zajló versenyekre a francia főváros történelmi látványosságai között kerül sor. Párizs pedig már most teljes erőbedobással készül az olimpiai játékok fogadására.

Olyan színt választottak az a toronynak, amilyen olimpiai éremre a sportolók leginkább vágynakForrás: Pete Linforth/Pixabay

Az Eiffel-torony Párizs leghíresebb műemléke, amelyet az egész világ a város és Franciaország jelképeként ismer. Már látható az a videó is, ami bemutatja a torony körül megkezdett munkálatokat, amelyek magukban foglalják majd az újrafestését is.

Korábban már több színre is lefestették a műemléket: volt piros, sárga, szürke és barna, ezúttal azonban a 2024-es olimpia tiszteletére arany színben fog pompázni, ami egyben utalás a világ sportolóinak legkívánatosabb érmére is. De ez még nem minden: ez az arany az az eredeti szín, amelyet maga Gustave Eiffel választott ki a torony számára még 1907-ben.

A 2024-es olimpia különleges esemény lesz Párizs történelmében, hiszen nyári olimpiai játékokat éppen 100 évvel ezelőtt, 1924-ben rendeztek a francia fővárosban.

Az olimpiai falu valószínűleg L'Île-Saint-Denis településen lesz, míg a többi épületet a város ikonikus műemlékei közelében helyezik el – számol be a hírről a siviaggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek