Bálnák úsznának a párizsi Didalaív felett ha a klímaapokalipszis bekövetkezik

  Erdő kebelezi be az elhagyatott Chicagót, bálnák úsznak a víz alá süllyedt párizsi Diadalív felett, sivatagi homok temeti be a római Colosseumot - ezek egy francia származású fotóművész jövőről alkotott víziói.

  Fabien Barrau digitális művész drónnal készült felvételekből és stock fotókból készít montázsokat arról, hogyan fognak kinézni műemlékeink több száz év múlva, ha a klímaapokalipszis bekövetkezik.

  A Hírek a jövőből című sorozatában híres építészeti emlékeket láthatunk Párizsból, Rómából, New Yorkból vagy Londonból, amelyeket a klímaváltozás következtében maga alá temetett a természet.

  "Megpróbálom elképzelni, hogy mi történne az elsivatagosodás, az óceánok vízszintjének emelkedése vagy egy régió trópusiasodása esetén" - mondta a művész a Dezeennek. Elképzelése szerint a klímakatasztrófa túlélői ugyanazt az érzést élik majd át, mint a 19. század régészei, amikor felfedezték Pompejit.

  Barrau fotómontázsait kedvenc posztapokaliptikus művészeti alkotásai inspirálták. Egy részük Roland Cat francia művész előtt tiszteleg, akinek a 70-es, 80-as években készült munkáin tengeri lények úsznak a vízbe fulladt városok felett. A sorozat emellett filmeket is felidéz, mint például a Majmok bolygója (1968), a Mad Max (1979), az Akira (1988), és egy 2008-ban készült National Geographic dokumentumfilm, A pusztulás napja.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!