Párizs oázissá változtatja a Champs-Élysées-t

  Párizs a 2024-es olimpia után különleges oázissá alakítja a híres Champs-Élysées-t, és megpróbálja visszacsábítani a helyieket a zsúfolt turistalátványossághoz - adja hírül a theguardian.com.

  Forrás: facebook.com/PCASTREAM

  Az átalakításhoz kapcsolódó, 250 millió eurós tervet a hétvégén hagyta jóvá Anne Hidalgo, a város polgármestere. A Philippe Chiambaretta építész és cége, a PCA-Stream elképzelései szerint a felújításnak fontos eleme lesz a járműforgalom csökkentése, így néhány autós sáv helyére visszatérhetnek a gyalogosok, és új növényzetet is ültetnek ide.

  A Champs-Élysées XIV. Lajos uralkodása idején született, 1667-től kezdtek az itteni mocsaras területen konyhakerteket kialakítani, az út csak 1709-ben kapta a nevét a görög mitológiai elíziumi mezőkre utalva. A 18. század végére a sétány a párizsiak kedvelt gyalogos és piknikező helyévé vált.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!