Ez a francia művész átalakítja Párizs utcáit

Az utcai művészet sok városban megszokott látvány, hiszen feldobja a környéket, ráadásul sokkal hangulatosabbá és színesebbé is teszi. Néha azonban akad olyan mű, amely elállítja az ember lélegzetét vagy megmelengeti a szívét. Charles Leval francia művész, ismertebb nevén Levalet, olyan műveket képes létrehozni, amelyek életre keltik a városokat. Leval művei kölcsönhatásba lépnek a környezetükkel, és gyakran humoros témákat jelenítenek meg. Művészete játékos, vicces és impozáns – írja a boredpanda.com.

Forrás: levalet.xyz

"Nem azért kezdtem el az utcán dolgozni, mert elsősorban az utca érdekelt. Amit szerettem volna – és ami továbbra is a célom volt –, hogy a valóságon dolgozzak és kontextus-érzékeny művészetet alkossak. Nem csak azért, hogy bemutassam az ember produkcióit a képi korlátoktól mentes közegben, és élvezetes látványt nyújtson az emberi szemnek, hanem hogy egy olyan művészet is létrehozzak, amely a beavatkozás eszköze, csatlakozik egy külső valósághoz, és célja annak módosítása" – nyilatkozta.

Forrás: levalet.xyz

Charles Leval 1988-ban született Épinalban, de a Karib-térségben található Guadeloupe-ban nőtt fel, egy olyan régióban, ahol kapcsolatba került a városi kultúrával, majd a plasztikus művészettel. Később Strasbourgban folytatta képzőművészeti tanulmányait.

Forrás: levalet.xyz

2012-ben művei Párizs utcáin is felbukkantak. 2013-ban galériákban kezdett kiállítani, és részt vett nemzetközi eseményeken. Levalet munkája mindenekelőtt a rajz és az installáció. Indiai tintával rajzolt karaktereit a nyilvános térben a környezetbe helyezi.

Forrás: levalet.xyz

A karakterek kölcsönhatásba lépnek az építészettel, és olyan helyzetekben bontakoznak ki, amelyek gyakran az abszurddal határosak, olvasható a művész weboldalán. Levalet további műveit az Instragam- és Facebook-oldalán is megtekintheti.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek