Újraindul a Skóciában robogó luxusvonat, ahol fedélzeti spa-élmény jár az utasoknak

A Skót-felföldöt átszelő Belmond Royal Scotsman szerelvényen saját fürdőszobás kabinokat és fedélzeti wellnessrészleggel felszerelt, luxusvonatos élményt kínálnak mintegy negyven utasnak. A világ számos országában luxusszállodákat, -éttermeket működtető, és folyami hajóutakat is szervező Belmond Ltd. az üzemeltetője annak a hat, csúcskategóriás vasúti szerelvénynek is, amelyek közül az egyik 2021. április 12-én kezdi meg októberig tartó szezonját a skót kastélyokra felfűzött útvonalának bejárásával – írja cikkében a Travelandleisure.

Forrás: Belmond.com

A vonat Skócia legszebb részein kanyarog, útvonalai között szerepel a Glamisi kastély, az Eilean Donani vár, a Culloden csatatér, a még ma is lakott Alnwick-kastély – amelyben a Harry Potter című filmsorozat iskolajeleneteit is forgatták – és a 21 lyukú Glenfinnan vasúti viadukt, amely szintén szerepelt több Harry Potter-filmben is. De a skót vasúti körutazás része néhány whisky-lepárló üzemben tett látogatás is, és van egy olyan megálló is, ahol az utasok az agyaggalamb lövészetet is kipróbálhatják. 

Forrás: Belmond.com

A szerelvényen külön bárkocsit tartanak a 65 fajta whisky kóstolására, és van egy nyitott terasz is, ahol az utasok friss levegőt szívhatnak a vonatút során. Akinek pedig nagyon sok pénze van, az az egész szerelvényt is kibérelheti, ebben az esetben a golfozási lehetőségtől a csillaglesig számos szabadidős lehetőséget is bevonhatnak a kétéjszakás útitervbe 35 ezer fontért, vagyis mintegy 14 millió forintért cserében.

Forrás: Belmond.com

A belül többségében mahagóni borítású vonaton az egyik legfényűzőbb kiegészítő szolgáltatás azonban mégiscsak a Bamford Haybarn Spa – a wellness részleggel felszerelt fürdőkocsis szerelvény egyébként 2017-ben gördült ki először az edinburghi állomásról. A kocsiban két, masszázsággyal felszerelt kezelőszoba és egy komplett spa-részleg található, ahol a fehér fürdőköpenybe öltözött utasoknak az ayurvedikus módszeren alapuló wellness-kezelésekben is részük lehet.

Forrás: Belmond.com

Az áprilistól októberig foglalható időszakban egy főre, két éjszakájára szóló jegyeket 3195 fonttól (~1,3 millió forinttól) kínálnak, de például egy hét éjszakára szóló, kastély-látogatásokkal egybe kötött vasúti élmény 12 500 fonttól (~5 millió forintért) is elérhető.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek