A nőket és a természetet ünneplik az új skót bankjegyek

  A Royal Bank of Scotland új bankjegyekkel kezdi az új évtizedet. A Fabric of Nature (A természet anyaga) elnevezésű bankjegysorozat darabjainak elején és hátulján is műalkotások szerepelnek, melyek a skót történelem egy-egy jelentős nőalakját valamint az őshonos fajokat ábrázolják - adja hírül a mymodernmet.com.

  Nan Shepherd az ötfontosonForrás: Prachaya Roekdeethaweesab/shutterstock.com

  A dizájn a Nile skót formatervező cégnek köszönhető, a sorozat az O Street, a Timorous Beasties, a Graven és a Stuco közreműködésével készült.

  Kate CranstonForrás: Prachaya Roekdeethaweesab/shutterstock.com

  A színes polimer bankjegyek olyan kiemelkedő személyiségek előtt tisztelegnek, mint Nan Shepherd író és költő, Mary Somerville kutató, valamint Kate Cranston üzletasszony és patrónus. A hátoldalon vidrákat, makrélákat és mókusokat láthatunk.

  Forrás: Prachaya Roekdeethaweesab/shutterstock.com

  UV-fény alatt újabb finom részletek válnak láthatóvá, a megvilágítás gael költemények sorainak angol fordításait fedi fel.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek